fbpx

Platformă de știri și opinii

Coronavirus-România: Carantină în Gorj, școli închise,TelVerde pentru informații

in Actualitate/Administrație/Sănătate by
Banner

Situația evoluează cu rapiditate, după confirmarea primului caz de infecție cu COVID-19, din România. În localitatea gorjeană, în care a fost diagnosticat pozitiv, la infecția cu coronavirus, primul român, s-au luat măsuri excepționale. Șapte persoane sunt în carantină, sub pază, unitățile de învățământ din zonă au fost închise. Autoritățile au instituit un TelVerde, o linie telefonică gratuită pentru informații, legate de coronavirus.

Într-o localitate gorjeană, din mediul rural (n.m. convenția și rugămintea autorităților este de a nu anunța numele localității, pentru a nu crea panică, în mod gratuit) un localnic de 25 de ani, care a intrat în contact cu italianul de 71 de ani, purtător al virusului, în urmă cu câteva zile, a fost diagnosticat pozitiv la testul pentru coronavirus,în seara zilei de 26 februarie. Acesta a fost transportat la spitalul ”Matei Balș” din capitală.

Secretarul de stat Nelu Tătaru a declarat la Realitatea Plus ca pacientul a fost transportat noaptea trecuta in Capitală.

„Azi noapte la ora 2 ambulanta era la Gorj. Acum se afla la Matei Bals. Toate celelalte 7 persoane sunt in carantina, familia pacientului. E carantina la domiciliu. Cei 7 raman in casa dar se schimba regimul de izolare, fiind supravegheati si pazita aceasta locuinta. Din cate stim pacientul nu are alte afectiuni, urmeaza sa fie investigat in totalitate. „

Autoritățile încearcă să găsească persoanele cu care acesta a intrat în contact.

Edilul localitătii gorjene,de unde a fost preluat tânărul infectat cu coronavirus, Iuliana Iliescu, crede că sunt necesare câteva zeci de teste în rândul locuitorilor comunei din nord-estul județului.

În localitate s-a luat măsura închiderii unitătilor de învățământ.Este vorba despre un efectiv de aproximativ 250 de elevi.Un număr de 20 de persoane din localitate sunt izolate la domiciliu, a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul Iuliana Iliescu.

Autoritătile centrale (MAI) anunță că a devenit operaţională linia TELVERDE pentru informaţii legate de coronavirus. Numărul este 0800 800 358. Oricine are nevoie de informaţii despre noul virus poate suna la acest număr. Pentru urgențe se va suna în continuare la numărul unic de urgență 112.

La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

 Dacă aveţi probleme de sănătate sau suspectați că ați putea fi infectat, sunați în continuare la numărul de urgență 112, se precizează în comunicatul grupului de comunicare strategică.

Până joi dimineață, la ora 10.00, au fost înregistrate 163 de apeluri la 112, cele mai multe fiind din București.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top