fbpx

Platformă de știri și opinii

Valea Lungă| ”Dura lex,sed lex!”- Acuzat de braconaj cinegetic, pentru că a crescut un pui de căprior

in Actualitate/Justiție by
Banner

Un dmbovițean din Valea Lungă va cunoaște rigorile legii, pentru o faptă ce aparent nu poate constitui infracțiune. Dictonul latin ”Dura lex, sed lex”(Legea-i dură, dar e lege!) se aplică perfect în acest caz. Bărbatul este acuzat de braconaj cinegetic, pentru că a luat acasă, ca să crească, un pui de căprior găsit pe un câmp.

Căprior-Imagine cu un caracter ilustrativ

”La data de 19 februarie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Valea Lungă s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de braconaj cinegetic, de săvârșirea faptei fiind bănuit un bărbat din localitate.

Din primele cercetări se pare ca bărbatul ar fi gasit pe un teren de fâneață un căprior pe care l-ar fi luat acasă și l-ar fi crescut, fară a anunta autoritățile competente.

Căpriorul a fost ridicat și predat reprezentantilor A.J.V.P.S Dâmbovița, care au procedat la punerea în libertate a animalului pe un teren cu vegetație forestieră.

în cauză, se continuă cercetările pentru a se stabili cu exactitate toate împrejurările evenimentului.”

Au precizat polițiștii de la IPJ Dâmbovița.

Conform legii nr.149/2015 privind modificarea și completarea Legii vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr.407/2006, art. 23, alin.1, indice ”f” și indice ”o”:

În scopul gestionării durabile a faunei cinegetice, se interzic:

f) deținerea neautorizată în captivitate a exemplarelor de faună cinegetică;

o) refuzul de a preda gestionarului exemplarele de faună cinegetică ținute în captivitate sau coarnele lepădate de cervide.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top