fbpx

Platformă de știri și opinii

Corneliu Ștefan, prezent la Adunarea Parlamentară NATO, la Bruxelles

in Actualitate by
Banner

În zilele de ‪17 și 18 februarie 2020‬, la Bruxelles, a avut loc Reuniunea Comună a Comisiilor Adunării Parlamentare a NATO.

S-au derulat sesiuni de lucru și dezbateri pe teme precum: agenda politică a NATO, comunicarea strategică și securitatea Euro-Atlantică, repartizarea echilibrată a sarcinilor în cadrul Alianței, viitorul relațiilor de cooperare NATO – UE, stadiul operațiunilor actuale ale NATO, perspective privind viitorul Alianței, abordarea UE cu privire la economia digitală și securitatea cibernetică.

“În cadrul reuniunii Comisiilor Adunării Parlamentare NATO au participat domnul Attila Mesterhazy – Președintele interimar al Adunării Parlamentare NATO, doamna Nancy Pelosi – Președintele Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, domnul Congressman Gerald E. Connolly – Președintele Delegației SUA la Adunarea Parlamentară a NATO, doamna Helga Maria Schmid – Secretarul General al Serviciului European pentru Acțiune Externă, precum și Înalți Oficiali ai NATO și reprezentanți permanenți ai statelor membre NATO.”, a declarat deputatul PSD Corneliu Ștefan.

Corneliu Ștefan a făcut parte din delegația României care a participat la  reuniunea de la Parlamentul European.

De asemenea, printre reprezentanții României s-a aflat și Marcel Ciolacu, președintele PSD, care susține că noul Pact European pentru Mediu, viitorul buget european, alocările pentru România, dar și salariul minim pe economie sunt printre subiectele discutate la Bruxelles.

Cel care a lansat invitația și care a primit delegația Parlamentului României la Parlamentul European de la Bruxelles a fost Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO.

“Îmi exprim bucuria, dar și mândria că această funcție înaltă în cadrul NATO este ocupată de un român și un prieten!”, a mai adăugat Corneliu Ștefan.

La rândul său, Mircea Geoană a notat pe pagina sa de Facebook câteva gânduri despre prezența delegației Parlamentului României la Reuniunea Comună a Comisiilor Adunării Parlamentare a NATO: “M-am bucurat să întâlnesc delegația României la Adunarea Parlamentară NATO. Politicieni din toate generațiile și de toate culorile politice, lucrând împreună pentru promovarea intereselor strategice și de securitate ale României, ale regiunii noastre și ale întregii Alianțe. Un exemplu care merită aplaudat și extins către cât mai multe subiecte de interes vital pentru România și pentru cetățenii noștri.”

Sursa: Deputat PSD – Corneliu Ștefan

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top