fbpx

Platformă de știri și opinii

Pregătiri pentru startul lucrărilor de la Școala “Tudor Vladimirescu” din Târgoviște

in Actualitate/Administrație by
Banner

Încă un pas important a fost făcut pe linia programului de modernizare a unităților de învățământ târgoviștene pe fonduri europene.

În cadrul POR 2014-2020, Axa Prioritară 10, “Îmbunătățirea Infrastructurii Educaționale”, investiția cu titlul “Îmbunătățirea infrastructurii Educaționale prin Extinderea, Reabilitarea, Modernizarea și Echiparea Școlii Gimnaziale “Tudor Vladimirescu” din Târgoviște, a depășit etapa de verificare a conformității administrative și a eligibilității și a trecut în faza urmatoare de evaluare.

În acest context, în cursul zilei de astăzi, am făcut o vizită pe amplasamentul investiției în vederea pregătirii fazei de execuție a celui mai mare proiect care a vizat vreodată o unitate de învățământ târgovișteană.

Astfel, în cadrul unei finanțări în valoare totală de 22.487.266, 06 lei (inclusiv TVA), se dorește realizarea următoarelor intervenții:

Reabilitarea integrală a corpului principal  de clădire (înlocuire tâmplărie; refacerea instalației electrice; înlocuirea rețelei de apă și dotarea cu hidranți; anvelopare; finisaje interioare și exterioare; modernizare grupuri sanitare; instalarea unui sistem de supraveghere video; instalarea unui sistem de comunicare audio).

Reabilitarea sălii de sport (supraetajarea corpului existent în vederea amenajării unei săli de gimnastică; anvelopare; înlocuire tâmplărie).

Sala de festivități și corp administrativ (în prelungirea clădirii școlii, separat printr-un rost de dilatație, se va construi un imobil format din două corpuri dreptunghiulare – corpul sălii de festivități, având 610 locuri și corpul administrativ).

Amenajarea curții și a bazei sportive (asfaltare; amenajarea a două terenuri de baschet; amenajare peisagistică; construire teren de minifotbal cu gazon artificial, nocturnă şi tribună; pistă atletism din tartan, groapă de nisip; teren de badminton).

Unitatea de învățământ va beneficia și de mobilier, dotări de laborator, dotări cabinet stomatologic, dotări sală de mese, dotări sală de sport, dotări cabinete școlare, dotări sală de festivități.

Durata de execuție este de cel mult 24 de luni, iar licitația de execuție va fi lansată luna viitoare!

Primarul Municipiului Târgoviște, 

Daniel Cristian Stan 

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top