fbpx

Platformă de știri și opinii

Târgoviște| Scandal imens. Medic ginecolog reținut de ofițerii DGA, pentru mită

in Actualitate/Justiție/Sănătate by
Banner

Un medic ginecolog a fost reținut în urma unui flagrant, de ofițerii DGA, pentru luare de mită. Medicul a pretins suma de 175o de lei de la o pacientă a Spitalului Județean din Târgoviște, pentru efectuarea unei operații de cezariană. Scandalul nu se oprește aici. Un deputat USR recunoaște că el a îndrumat familia femeii, care urma să nască, să apeleze la ajutorul celor de la Direcția Generală  Anticorupție (DGA), iar acum familia femeii însărcinate se teme pentru viața acesteia și a copilului care trebuie să se nască, din cauza reacțiilor adverse ale medicilor din spitalul târgoviștean, colegi ai doctorului reținut pentru luare de mită.

Conform celor de la Direcția Generală Anticorupție:

”În data de 12.02.2020, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița a dispus măsura reținerii unui inculpat, medic primar în cadrul Spitalului Județean de Urgență Dâmbovița, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, iar în cursul zilei de astăzi a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița, cu propunerea luării măsurii arestării preventive.

În fapt, ca urmare a denunțurilor formulate de două persoane, ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, au organizat și realizat prinderea în flagrant a unui medic din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, după ce a pretins suma de 1.750 lei și a primit efectiv suma de 1.400 lei, cu ocazia efectuării intervenției chirurgicale de cezariană.

De asemenea, pentru realizarea intervenției chirurgicale, au mai fost oferite sumele de 150 lei, respectiv 100 lei altor două cadre medicale.”

Reacții

 

Conform unor surse, este vorba de medicul ginecolog Gheorghe Popescu, angajat cu contract de servicii la Spitalul Județean de Urgență  din Târgoviște.

Postare facebook deputat USR, Emanuel Ungureanu

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, a mărturisit, pe pagina sa de facebook, că el este cel care a sfătuit familia să se adreseze celor de la DGA, însoțiind postarea sa, de pe pagina de facebook, și cu o fotografie a femeii, ce, spune deputatul, acum , după arestarea doctorului ce a primit șpaga, că s-ar teme de reacțiile personalului medical din spital.

Sursa foto-postare facebook, Emanuel Ungureanu

„Sa trăiți, ma scuzați ca va deranj din nou dar este o problema foarte grava din punctul meu de vedere cu soția mea la spital, de dimineață la ora 6:30 o asistenta și nu prea voia sa ii facă tratamentul pe motiv ca „l-a aranjat pe doctor” iar acum 30 de minute a venit un domn doctor ginecolog Tomescu a întrebat-o dacă ea e ……. iar când a ieșit din salon a înjurat-o de toate alea și avea și el o pacienta cu soția în salon operata ieri și a mutat-o din acel salon”

Acest om a avut încredere în mine, l-am sfătuit să îl denunțe pe șpăgar la DGA și acum se teme că personalul medical din spitalul Târgoviște îi vor face rău soției.

Rog public instituțiile statului să protejeze această familie și medicii și asistentele care le plâng de milă colegilor șpăgari și fac presiuni asupra acestei familii să fie aspru pedepsiți!

A postat pe facebook deputatul USR.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top