Platformă de știri și opinii

Laura Gorghiu, profil de rector

in Actualitate by
Banner

Joi, 13 februarie 2020, în amfiteatrul Institutului de Cercetare Științifică și Tehnologică Multidisciplinară al Universității „Valahia” din Târgoviște a avut loc evenimentul de lansare a candidaturii doamnei conf. univ. dr. Laura Monica Gorghiu la alegerile pentru funcția de rector al instituției.

Au participat aproximativ 100 de profesori universitari, cercetători științifici și studenți, iar conf. univ. dr Laura Monica Gorghiu a prezentat planul managerial pe care l-a depus pentru candidatura la funcția de rector pentru perioada 2020-2024.

„Ar trebui să spunem că universitățile contemporane au trei meniri esențiale: produc cunoaștere, o transmit și contribuie la schimbarea socială. Asta înseamnă că o educație de calitate este cheia dezvoltării, a evoluției sociale și individuale. Eu consider că o universitate care se preocupă de creșterea performanței academice și creează oportunități pentru realizarea acestui proces de performanță este o universitate care dovedește o viziune largă, o deschidere spre nou și evoluție.”, spune conf. univ. dr. Laura Gorghiu.

De asemenea, candidata susține că în demersul său a plecat de la mai multe principii: etică, echitate, calitate, eficiență și implicare, iar acestora li se adaugă și calitatea programelor de studiu pe care le oferă Universitatea „Valahia”.

La evenimentul de lansare a candidaturii, Laura Gorghiu a prezentat și echipa alături de care ar urma să lucreze în cazul în care va câștiga alegerile de săptămâna viitoare.

Este vorba despre prof. univ. dr. Gabriela Teodorescu – Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor, conf. univ. dr. Henri George Coandă – Decanul Facultății de Inginerie Electrică, Electronică și Tehnologia Informației, prof. univ. dr. habil. Silviu Miloiu – Facultatea de Științe Umaniste și conf. univ. dr. Mircea Duică – Decanul Facultății de Științe Economice.

Laura Monica Gorghiu a mai adăugat că printre obiectivele echipei sale se află menținerea calificativului grad de încredere ridicat pentru Universitatea „Valahia” și în anul 2021, atunci când comisia ARACIS va evalua din nou toate cele 90 de programe de studiu existente în acest moment la Universitatea „Valahia”.

De asemenea, echipa candidatei își dorește ca Universitatea „Valahia” să atragă cât mai mulți studenți străini și, implicit, implementarea mai multor programe de studiu cu predare în limba engleză, la acest moment existând un singur astfel de program – Business Administration.

La eveniment a fost prezent și actualul rector al Universității „Valahia”, conf. univ. dr. Călin Dinu Oros, care a afirmat: „O consider o echipă foarte bună, îi cunosc pe toți de foarte multă vreme, sunt convins că ei pot face ceea ce au scris în programul managerial pe care l-au propus. Eu, în calitate de susținător al lor, sunt bucuros și îmi place formula de aici. Să ne unim cu toții și să mergem mai departe! Să contribuim fiecare la evoluția și la dezvoltarea acestei universități! Universitatea nu îneamnă ziduri, înseamnă oameni!”

Vă reamintim că alegerile vor avea loc în data de 20 februarie, vor vota 275 de cadre didactice și 50 de studenți, iar candidații pentru ocuparea funcției de rector al Universității „Valahia” sunt conf. univ dr. Laura Monica Gorghiu și conf. univ. dr. Iulian Nicolae Udroiu.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top