Cezar Preda: PNL nu are de ales, TREBUIE să scurteze criza!

in Actualitate/Politică by
Banner

Criza politică NU a fost declanșată de demiterea Guvernului Orban prin moțiune de cenzură! Adevărata criză politică de la noi este generată de controlul PSD asupra Parlamentului , situație ce trebuie schimbată prin alegeri anticipate, susține deputatul liberal Cezar Preda.

Armata pestriță care a făcut posibilă doborârea Guvernului Dăncilă și, mai apoi, învestirea cabinetului Orban s-a dovedit a fi o povară pentru guvernare, ”aliații” de conjunctură  încercând să extragă cât mai multe beneficii pentru sine, nefiind interesați de îndeplinirea obiectivelor propuse prin programul de guvernare.

Așa cum explică, plastic, deputatul Preda,  ”…unul cerea alegeri în două tururi, unul cerea anticipate, unul cerea să nu se desființeze secția specială, alții aveau alte interese… fiecare acu ale lui!”.

În aceste condiții, mai spune Cezar Preda, ”Partidul Național Liberal nu avea altă alternativă decât să încerce să scurteze această criză politică”

Alegerile anticipate sunt obligatorii în conjunctura actuală, pentru a asigura guvernarea țării. Un Guvern interimar este pur și simplu paralizat, nu poate lua decizii importante în planul măsurilor economice și sociale cu impact major în societate și nici nu poate adopta acte normative pentru dezvoltarea țării, mai spune deputatul Liberal.

Cezar Preda avertizează că un guvern interimar nu poate, printre altele, efectua rectificări bugetare, ceea ce înseamnă că, spre exemplificare, din trimestrul III nu ar mai exista bani pentru plata pensiilor militarilor.

Un guvern interimar, cum este cabinetul Orban, este cu totul la mâna unui Parlament aflat în febra măsurilor populiste, electorale, neavând nici un instrument legal la îndemână pentru a se opune freneziei risipei propagandistice promovată de forul legiuitor.

”E clar că trebuie să scurtăm criza asta, să n-o lăsăm până în decembrie și că trebuie să încercăm să facem alegeri anticipate în iunie”, concluzionează Cezar Preda

Banner