fbpx

Platformă de știri și opinii

Gripa anulează cursuri și în Dâmbovița.Două școli închise parțial, din cauza îmbolnăvirilor

in Actualitate/Sănătate by
Banner

La două unități școlare din Târgoviște s-a luat decizia suspendării cursurilor. Este vorba de doar două clase. Măsura a fost raportată către ministerul Educației si cel al Sănatății, de către Inspectoratul Scolar Județean Dâmbovița. Aceasta vine ca urmare a îmbolnăvirii de gripă a numeroși elevi, din cele două clase.

Unităti școlare din Dâmbovița închise parțial, din cauza gripei(foto ilustrativ)

Cele două clase ( aproximativ 4o de elevi), unde s-a luat măsura suspendării cursurilor, sunt de la Liceul de Arte ”Bălașa Doamna” (clasa a VI-a) și de Școala Gimnazială ”Tudor Vladimirescu” (clasa a II-a). Măsura a fost comunicată si reprezentaților Ministerului Educației și celor din Ministerul Sănătății, unde exista un departament de monitorizare a cazurilor de îmbolnăviri de gripă din întreaga țară.

În Dâmbovița,în rândul populației școlare, sunt confirmate cazuri de îmbolnăviri cu gripă în 27 de unități școlare. Cele mai multe la Târgoviște. Sunt aproximativ 70 de cazuri de îmbolnăviri confirmate.

În cazul școlilor (clasele) unde cursurile au fost suspendate, elevii vor sta acasă aproximativ o săptămână, urmând ca materia să fie recuperată ulterior. La această oră (12 februarie) la nivel național sunt închise din cauza gripei peste 100 de școli, integral sau parțial. Aproximativ 3600 de elevi nu merg la cursuri din aceasta cauză.

În București sunt închise integral sau parțial 55 de unități școlare. Județe cu situație mai complicată sunt Brașovul-14 unități școlare închise parțial sau integral și Cluj- nouă unități închise parțial.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top