fbpx

Platformă de știri și opinii

Au început lucrările la skatepark Chindia

in Actualitate/Administrație by
Banner

Joi, 6 februarie 2020, au debutat și lucrările de execuție aferente proiectului “Amenajare skatepark în municipiul Târgoviște – Adiacent parcului Chindia”!

Astfel, investiția va reprezenta un spațiu de relaxare cu foarte multe facilități, incluzând echipamentele de skate și de fitness sau spațiile verzi generoase, având o suprafață de peste 3000 mp.

Aria terenului aferent implementării acestui proiect este de 4068 mp. și a rezultat exclusiv ca urmare a măririi Parcului Chindia într-o zonă acum degradată și închisă publicului, care nu a mai fost utilizată de zeci de ani.

Accesul în noua locație va fi făcut prin zona pistei de alergare din parc, partea dinspre Grădina Zoologică Târgoviște.

Se vor amplasa elemente diverse, care permit realizarea unei game largi de activități: bare, elemente skate tip quarter pipe, halfpipe, spine și multe altele.

Totodată, parcul va fi dotat cu un complex de bare de tracțiuni tip „Fitness Urban” și „Street Workout”, beneficiind și de alte facilități pentru odihnă și recreere.

Valoarea totală a investiţiei este de 1.420.153,24 lei (cu TVA), durata de execuție a lucrărilor este de cel mult 8 luni, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, POR 2014-2020, Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiții 4.2, „Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului.

Dincolo de vorbe, alături de investiția care vizează parcul de la UM Gară, iată că administrația locală targovisteană reușește demararea unui alt proiect care are în vedere atât extinderea zonelor verzi din orașul nostru, cât și realizarea unui obiectiv de investiții destinat iubitorilor de sport și de mișcare în aer liber.

Primarul Municipiului Târgoviște, 

Daniel Cristian Stan 

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top