fbpx

Platformă de știri și opinii

PSD aplică principiul pașilor mărunți, în ceea ce privește moțiunea de cenzură

in Actualitate/Politică by
Banner

Într-o conferință de presă, deputatul PSD de Dâmbovița, Claudia Gilia, a explicat care este strategia parlamentară a social democraților, în ceea ce privește moțiunea de cenzură, ce a fost citită astăzi, împotriva cabinetului Ludovic Orban.

Claudia Gilia, deputat PSD de Dâmbovița

Claudia Gilia, deputat social democrat de Dâmbovița, din 2017, dupa ce l-a înlocuit pe Leonardo Badea (plecat la ASF și ulterior la BNR), a explicat principiul ce va fi aplicat .

”Sunt luate în calcul toate scenariile posibile. Primul pas este votarea moțiunii si demiterea acestui Guvern incompetent. Pe urmă vor fi consultate grupurile pentru fiecare pas. Peședintele României s-a antepronunțat, că nu va desemna un premier de la PSD. Trebuie să luăm stricto-senso această declarație” (a spus Claudia Gilia). Vezi video.

Chiar dacă nu declară nepărat acest lucru, se pare că strategia PSD este ca, după o eventuală votare a moțiunii de cenzură (233 de voturi minim, în favoarea moțiunii, pentru ca aceasta să treacă), pasul următor să fie cel al nominalizării unui candidat pentru postul de premier din afara PSD, dar susținut de social democrați și o largă coaliție parlamentară, pentru a forma noul Executiv.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top