PSD DB – Propunere: Tudor Gheorghe cetățean de onoare în 68 de localități

in Actualitate/Politică by
Banner

Propunere mai puțin obișnuită, dacă nu chiar unicat, la PSD Dâmbovița. Noua conducere a social democraților dâmbovițeni a anunțat, într-o conferință de presă ( 30 ianuarie 2010) că va trimite tuturor edililor PSD, din Dâmbovița, o scrisoare, prin care li se propune să analizeze oportunitatea acordării titlului de cetațean de onoare al localității  aristului Tudor Gheorghe.

Colaj Foto– Cornel Ștefan (stânga), Tudor Gheorghe (centru), Radu Popa (dreapta)

Gestul, cu siguranța politic, a fost anunțat, in conferința de presă, de unul dintre vicepreședinții PSD Dâmbovița, Radu Popa, ce a precizat că inițiativa îi aparține lui si proaspătului ales în funcția de președinte al PSD Dâmbovița (în data de 19 ianuarie), deputatul Cornel Ștefan.

În justificarea demersului, Radu Popa a spus că s-a recurs la această variantă din cauza linșajului mediatic la care a fost supus artistul Tudor Gheorghe, după apariția spectacolului intitulat ”Degeaba 30”, un spectacol ce a fost difuzat de postul național de televiziune (TVR).

”Considerăm că acordarea distincției ar fi justificată de talentul și profesionalismul domnului Tudor Gheorghe puse atât în slujba poeziei culte românești, a muzicii dar și a teatrului,  pentru contribuția sa la dezvoltarea valorilor tradiționale, pentru promovarea lor în societate prin intermediul culturii, toate acestea fiind gesturi asumate și recunoscute de opinia publică națională.”

Se spune, între altele, în scrisoarea ce a fost trimisă edililor șefi de la PSD, din Dâmbovița. (scrisoare integrală mai jos-foto)

PSD are 68 de primari, din 89 de localități,în Dâmbovița, conform rezultatelor alegerilor locale din 2016. 

Banner