Platformă de știri și opinii

Branșați ilegal

Bălteni-DB| Probleme, din nou, cu branșările ilegale, la rețeaua de curent electric

in Actualitate/Justiție by
Banner

Sunt probleme, din nou, la Bălteni (comuna Conțești), cu cei branșați ilegal la rețeaua de alimentare cu energie electrică. După ce, nu mai târziu de luna decembrie 2019, angajații societății  de alimentare cu energie electrică solicitasera ajutorul trupelor speciale pentru a îi debranșa pe cei racordați ilegal la rețeaua de curent electric, în urma cu două zile a fost solicitat, din nou, ajutorul polițiștilor. Problema, evident, racordarea ilegală la rețeaua de energie electrică.

Branșați ilegal
Angații Electrica efectuează debranșări, la Bălteni, păziți de „mascați”.( 6 dec.2019)

În data de 6 decembrie, (foto articol) angajații societății de distribuție a energiei electrice interveneau, protejați de forțe speciale, la Bălteni, comuna Conțești, pentru a îi debranșa pe cei care se conectasera ilegal la rețea. În urma acțiunii, 15 persoane s-au ales și cu dosare penale. Se pare că acțiunea nu i-a intimidat deloc pe cei din Balteni. Asta pentru că cei de la societatea de distribție a energiei electrice au făcut iarăși apel la ajutorul polițiștilor dâmbovițeni.

La data de 27 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Conțești au fost sesizați, de reprezentanții unei societăți de distribuție a energiei electrice,  cu privire la faptul că două persoane, din localitatea Bălteni, ar fi intervenit neautorizat la instalația electrică de joasă tensiune și ar fi sustras energie electrică.

În cauză, polițiștii au întocmit dosare penale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție legală prin unitatea de parchet competentă.

Ce prevede legea

Conform prevederilor Legii energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012,  deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalațiilor energetice constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

De asemenea, executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Totodată, art. 228 din Codul Penal, prevede că luarea unui bun mobil din posesia sau detenția altuia, fără consimțământul acestuia, în scopul de a și-l însuși pe nedrept, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Se consideră bunuri mobile și înscrisurile, energia electrică, precum și orice alt fel de energie care are valoare economică.

Precizează cei de la IPJ Dâmbovița.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top