fbpx

Platformă de știri și opinii

Școala “Tudor Vladimirescu” va intra în reabilitare

in Actualitate/Administrație by
Banner

După lucrările substanțiale de modernizare și extindere care se derulează la școlile “Mihai Viteazul” și “Matei Basarab”, Primăria Targoviște anunță un nou proiect. Este vorba despre reabilitarea Școlii Gimnaziale “Tudor Vladimirescu” din Târgoviște.

Proiectul are o valoare totală de 22.487.266, 06 lei (inclusiv TVA) și presupune reabilitarea în totalitate a corpului principal de clădire.

Va fi înlocuită tâmplăria, se va reface instalația electrică, se va înlocui rețeaua de apă, iar clădirea va fi dotată cu hidranți.

De asemenea, anveloparea, finisajele interioare și exterioare, modernizarea grupurilor sanitare, instalarea unui sistem de supraveghere video, dar și instalarea unui sistem de comunicare audio reprezintă alte câteva obiective importante ale investiției.

Nici sala de sport nu va fi neglijată. Pe lista modificărilor se află supraetajarea corpului existent în vederea amenajării unei săli de gimnastică.

Totodată, în prelungirea clădirii școlii, separat printr-un rost de dilatație, se va construi un imobil format din două corpuri dreptunghiulare – corpul sălii de festivități, care va include 610 locuri, dar și corpul administrativ.

Proiectul mai prevede: asfaltarea curții, amenajarea a două terenuri de baschet, amenajare peisagistică, construirea unui teren de minifotbal cu gazon artificial, nocturnă şi tribună, pistă de atletism din tartan, groapă de nisip, dar și teren de badminton.

Unitatea de învățământ va beneficia și de mobilier, dotări de laborator, dotări pentru cabinet stomatologic, pentru sală de mese,  pentru sală de sport, pentru cabinete școlare, pentru sala de festivități.

Lucrările sunt finanțate din fonduri europene, prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 10, “Îmbunătățirea Infrastructurii Educaționale”, iar durata de execuție este de cel mult 24 de luni.

Licitația de execuție va fi lansată în cel mult 45 de zile!

Sursa: Daniel Cristian Stan 

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top