fbpx

Platformă de știri și opinii

DB| Înșelătoriile prin ”metoda pomenii’ au revenit în actualitate

in Actualitate by
Banner

Metoda pomenii, o binecunoscuta metodă de înșelătorie, a revenit în actualitate. O femeie din Târgoviște a rămas fără bijuterii, în valoare de 2500 de lei. Târgovișteanca a avut noroc, pentru că polițiștii au găsit-o pe autoarea înșelăciunii. Alții însă nu au fost a fel de norocoși.

Imagine cu un caracter ilustrativ

Înșelăciunea denumită generic metoda pomenii se pare că a redevenit de actualitate. În ultimii ani, mulți români, în general bătrâni, au rămas fără bunuri de valoare după ce au căzut pradă infractorilor care, sub pretextul că vor să ofere ceva de pomană pentru o persoană dispărută, profitau de neatenția victimelor și le deposedau de bunuri, fie din locuința personală, fie chiar pe stradă, acolo unde bijuteriile doamnelor erau cele mai vânate de infractori. Așa a pățit și o târgovișteancă.

Conform IPJ Dâmbovița:

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Târgoviște au documentat activitatea infracțională a unei femei de 38 de ani, din Răcari, bănuită de comiterea infracțiunii de înșelăciune.

Din cercetări a reieșit că, în ziua de 20 ianuarie a.c., bănuita ar fi abordat o femeie care se deplasa pe o stradă din Târgoviște, pe care ar fi înșelat-o prin metoda “pomenii”, deposedându-o de bijuterii din aur în valoare de 2.500 de lei.

Părțile s-au împăcat, bănuita achitând contravaloarea prejudiciului.

În cauză, urmează a fi propusă soluție prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top