fbpx

Platformă de știri și opinii

Probleme, din nou, pe DN 71. Restricții la Moroeni. CNAIR avertizată,în social-media

in Actualitate/Analize/Utile by
Banner

Sunt, din nou, probleme, pe DN 71, în județul Dâmbovița. Circulația a fost restricționată la Km 92 (Moroeni), după ce, în urma cu doar câteva zile, la Moțăieni, drumul fusese reparat, de CNAIR, după ce aproape jumătate de an s-a circulat cu restricții, în zonă. Acum cei de la CNAIR sunt avertizați, on-line, să nu tergiverseze remediarea situației de la Moroeni, ca la Moțăieni.

 

De mai bine șase luni a avut nevoie CNAIR pentru a repara porțiunea de câteva zeci de metri din DN 72 ce se surpase (pe un singur fir de mers) la Moțăieni (aproximativ km 72, de la Târgoviște spre Sinaia). A fost nevoie și de un protest al oamenilor din zonă, ce au ieșit în stradă cerând repararea urgenta a arterei, după ce în zonă au avut loc mai multe accidente (unul mortal, o femeie ucisă de un camion încărcat cu lemne, ce a căzut peste ea,din cauza stării drumului). În urmă cu doar câteva zile CNAIR a reușit să finalizeze repararea arterei.

Din păcate, drumul a cedat 20 de Km mai departe, respectiv la Moroeni, km 92+933 m.

Conform unei comunicări a IPJ Dâmbovița din 23 ianuarie 2020:

”Având în vedere faptul că, in urma unei expertize efectuate de administratorul drumului public, s-a constat că starea tehnică a podului situat pe drumul național 71 km.92+933m, dincolo de Glod spre Cota 1000, nu permite desfășurarea în siguranță a circulației în ambele sensuri în același timp, s-a luat măsura restricționării circulației rutiere în zona respectivă la un singur sens de mers, pe o perioadă nedeterminată. A fost realizata semnalizarea corespunzătoare, urmând ca acesta să fie verificată periodic’’

Foto– DN 71 Moțăieni (poza mare), DN 71 Moroeni (poza mică-sursa gazetadambovitei.ro)

Se pare că este vorba de o nouă alunecare de teren, zona fiind una de deal, unde terenul nu este consolidat corespunzător.

Postare reprezentant USR

 

Anunțul a fost deja taxat și politic. Reprezentanții USR transmit, prin intermediul facebook, că speră să nu fie nevoie de încă un protest în stradă, al oamenilor, pentru a se începe repararea arterei, așa cum s-a întâmplat și în cazul de la Moțăieni.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top