fbpx

Platformă de știri și opinii

DB| Prognoze meteo. Cod galben actualizat la munte. Vreme în încălzire în rest

in Actualitate/Utile by
Banner

Meteorologii au reînnoit avertizarea de tip cod galben de vânt, emisă pe parcursul zilei de 22 ianuarie. Viteza vântului la rafală va ajunge în Carpați și la 120 km/h, în data de 23 ianuarie.În Dâmbovița sub incidența codului gaben intră doar zona montanăînaltă. Temperaturile sunt în creștere în restul județului,iar vremea va fi mai curând una…primăvăratică.

Conform actualizării furnizate de cei de la ANM (23 ianuarie 2020):

Interval de valabilitate: 23 ianuarie, ora 09:00 – 23 ianuarie, ora 18:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului și hărții

În Carpații Meridionali și de Curbură vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de peste 90…120 km/h. Intensificări ale vântului se vor semnala și în nord-estul Munteniei și în Dobrogea, unde rafalele vor depăși 60…65 km/h, iar în Moldova și pe litoral 70…80 km/h.

Pentru județul Dâmbovița avertizarea este valabilă pentru zona montană înaltă. La aproximativ 1600 de metri altitudine,în zona Padina Peștera, la ora 12.00 vremea era închisă, cu temperaturi de minut 7-8 grade și ceață.

La Târgoviște, meteorologii anunța temperaturi în creștere pentru zilele urmatoare (23-26 ianuarie), cu maxime diurne de până la 10 grade Celsius. Vântul nu va crea probleme majore fiind anunțate rafale de până la 32 km/h (23-24 ianuarie).

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top