fbpx

Platformă de știri și opinii

Bilanț ISU-CJSU DB. Prefectul e ”supărat” că s-au dat prea puține amenzi

in Actualitate/Analize by
Banner

La ora evaluării activității ISU DB și CJSU DB, ce a avut loc astăzi (21 ianuarie 2020) au fost, pe lângă felicitări (meritate,în bună măsură), adresate pompierilor dâmbovițeni, pentru activitatea din 2019, și câteva reprosuri. De fapt, unul singur ce merită a fi amintit, ce a venit din partea actualului prefect de Dâmbovița, Aurelian Popa. S-au dat prea puține amenzi și prea multe avertismente, a spus acesta,în luarea de cuvânt, de la prezentarea bilanțului celor de la ISU Basarab I, Dâmbovița.

La analiza activitățiii celor de la ISU Dâmbovița și a CJSU DB, ce a avut loc astăzi, la Târgoviște (corpul „K” al Universității „Valahia”, din Târgoviste) a fost prezentată situația statistică a intervențiilor din 2019. Noul prefect al județului Dâmbovița, prezent la eveniment, a început discursul cu… un reproș, adresat nu neapărat celor de la ISU, cât mai ales reprezentanților UAT-urilor dâmbovițene, ce au absentat de la întâlnire.

„Pentru că nu ne respectă sufiecient”, a spus prefectul Aurelian Popa. „30 de UAT-uri din Dâmbovița (89 de localități) nu au nici măcar comitet local pentru Situații de Urgență. Un număr foarte mare de școli nu au autorizație pentru securitate la incendiu. Probabil ca de asta nu au vrut sa fie prezenți la întâlnirea noastră. Anul trecut s-au dat (n.m. de către cei de la ISU Dâmbovița) doar 4 amenzi și 140 de avertisemente. Poate că e cazul să dați mai multe amenzi„, a mai spus prefectul. (video)

Răspunsul a venit din partea inspectorului șef al ISU Dâmbovița, colonelul Păun Mihăiță, câteva minute mai târziu. (vezi video, mai jos)

Bilanț activitate ISU DB (pe scurt)

Serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă, din Dâmbovița, au intervenit, în 2019, la 14.561 situaţii de urgenţă şi alte evenimente, în medie 41 intervenții pe zi, din care:
• 488 incendii: 3 %;
• 1393 incendii de vegetaţie şi altele: 9%;
• 11.189 cazuri de urgenţă asistate de SMURD: 73 %;
• 376 alte situaţii de urgenţă: misiuni pirotehnice, fenomene meteo periculoase, alunecări de teren, înlăturarea efectelor inundaţiilor, avarii la utilităţi publice, salvări de animale etc.: 2,4 %;
• 266 acţiuni pt. asistenţa persoanelor: 1,7 %;
• 836 acţiuni pentru protecţia comunităţilor: asigurare măsuri de apărare împotriva incendiilor la accidente de circulaţie şi pe timpul desfăşurării de evenimente publice, protecţia mediului etc.: 5,4 %.

Numărul situaţiilor de urgenţă a crescut, în Dâmbovița, cu 66,21%, de la 9.641 (2018), la 14.561 (2019). Se observă o creștere alarmantă a incendiilor de vegetație uscată de la 671 (2018) la 1393 (2019), situație influențată de condițiile meteorologice și de nerespectarea prevederilor legale la executarea arderii vegetației uscate și a resturilor vegetate de către cetățeni.
Pe timpul intervenţiilor au fost salvate/evacuate 154 persoane.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top