S.O.S. MĂNĂSTIREA STELEA din Târgoviște!

in Actualitate/Social by
Banner

Pe 4 decembrie 2019 atrăgeam atenția asupra faptului că pe terenul de lângă Mănăstirea Stelea au început săpăturile arheologice, în vederea obținerii avizului Ministerului Culturii, de către proprietar, care ulterior, dorește să construiască un imobil.După puțin timp au încetat și am crezut că demersul public a avut efect asupra conștiinței proprietarului terenului aflat în legătură strânsă cu o doamnă arhitect care este acreditată de Ministerul Culturii pentru a întocmi proiecte, “gura de Târgoviște” afirmând chiar că fiul doamnei este proprietarul “de facto”.

Ieri, am aflat, cu mâhnire, că au reînceput săpăturile pe acel teren și că au crăpat zidurile chiliilor Mănăstirii, așa cum vedem din fotografiile de mai jos.

Părintele stareț a notificat imediat pe domnul Ovidiu Cârstina, directorul Complexului Național Muzeal “Curtea Domnească” în legătură cu această situație și, de aceea, SOLICIT PUBLIC UN PUNCT DE VEDERE AL ACESTUIA!
VĂ ROG, DRAGI TÂRGOVIȘTENI și DÂMBOVIȚENI, SĂ APĂRAȚI PATRIMOMIUL NAȚIONAL ȘI MĂNĂSTIREA STELEA, simbol al împăcării celor doi domnitori, Vasile Lupu al Moldovei și Matei Basarab al Țării Românești!

______________________

Ionuț Adrian Ghibanu este vicarul Arhiepiscopiei Târgoviștei și lector dr. la Universitatea „Valahia”

Banner