fbpx

Platformă de știri și opinii

Bransamente ilegale

DB| Dosare penale în serie, pentru ”hoții de curent”

in Actualitate/Analize/Economie by
Banner

O nouă campanie de depistare a persoanelor branșate ilegal la rețeaua de curent electric are loc, în acestă perioadă (și) în Dâmbovița. Două acțiuni au avut loc în ultimele zile la Gura Ocniței și Costești Vale. Rezultatele-mai multe dosare penale și debranșări în serie.

Bransamente ilegale

Branșamente ilegale Gura Ocniței

Conform unei informații furnizate de reprezentanții Jandarmeriei Dâmbovița (14 ianuarie 2020):

„Opt proprietari din comuna Gura Ocniței, care aveau imobilele racordate ilegal la reţeaua de energie electrică au fost depistați de jandarmii dâmbovițeni împreună cu reprezentanţi ai companiei de furnizare a energiei electrice.
Celor în cauză li s-au întocmit actele de sesizare pentru “furt și folosirea de instalaţii clandestine în scopul ocolirii echipamentelor de măsurare”, acestea fiind înaintate spre competentă soluţionare organelor abilitate.”

Imagine cu un caracter ilustrativ

Tot în data de 14 ianuarie, polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Mătăsaru, în colaborare cu reprezentanții unei societăți de furnizare a energiei electrice, au acționat, pe raza localității Costeștii din Vale, pentru prevenirea și combaterea furturilor de energie electrică.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că șase imobile erau racordate ilegal la rețeaua de furnizare a energiei electrice.

Pe numele proprietarilor, au fost întocmite dosare penale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție prin unitatea de parchet competentă.

Branșați ilegal
Angații Electrica efectuează debranșări, la Bălteni, păziți de “mascați” (decembrie 2019)

Demn a fi amintit este și faptul că, în prima jumătate a lunii decembrie 2019, acțiuni similare au avut loc la Bălteni ( comuna Conțești) dar și la Târgoviște. 11 persoane din Târgoviște și 15 din Bălteni s-au ales, la vremea respectivă, cu dosare penale pentru furt de curent și branșamente ilegale.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top