fbpx

Platformă de știri și opinii

Titus îi plânge de milă lui Adrian. Țuțuianu, în stand by…

in Analize/Politică by
Banner

Rivalii grupării Plumb din PSD Dâmbovița au ieșit vineri seară la rampă, anunțând, la rândul lor, intențiile de candidaturi pentru șefia organizației județene a partidului. Deputatul Corneliu Ștefan va candida pentru președinție, senatorul Titus Corlățean pentru funcția de președinte executiv iar Cristian Stan pentru cea de secretar executiv. Despre candidații grupării Plumb, puteți citi aici.

Interesant este că nu mai sunt 3 grupări în partid (aripile Plumb, Ștefan și nostalgicii Țuțuianului). Conferința de presă de vineri seară a arătat ca ultimele două s-au unit. Și asta pentru că am văzut alături de liderii menționați mai sus un grup de primari apropiați de Adrian Țuțuianu (ex. primarul de la Voinești, Gabriel Sandu). Mai mult decât atât, senatorul Corlățean, în dorința de a empatiza cu apropiații lui Țuțuianu, a spus ca acestuia i s-a făcut o mare nedreptate prin excluderea din partid, ce ar trebui „reparată” (vezi video):

Aceste regrupări din PSD Dâmbovița vin în contextul în care liderul PSD, Marcel Ciolacu, arată îndurare pentru exclușii din PSD. “Eu nu consider că cei plecați în Pro România sunt nişte traseişti politici. Victor Ponta nu a plecat din PSD, a fost exclus, cum a fost exclus şi Sorin Grindeanu, şi Ţuţuianu sau Neacşu. Niciodată, nici eu, nici Mihai Tudose nu am ridicat mâna pentru vreo excludere (…) PSD trebuie să arate deschidere către toate formaţiunile politice reprezentate în Parlamentul României şi va trebui să negociem cu fiecare partid parlamentar”, spunea Ciolacu, vineri, în fieful lui Mihai Tudose, la Brăila, citat de news.ro

Ciolacu dorește și alianțe pentru următoarele alegeri. Evident, nu este exclus Pro România, „Eu încerc să arăt un traseu logic și politic. PSD categoric la congres va veni cu un proiect politic. Dacă alături de acest proiect va veni și domnul Ponta și domnul Tăriceanu, dacă aceștia se vor regăsi în acest proiect politic, atunci moțiunea va trece. Dorim alianțe politice. Ne putem uni pentru formarea unui Guvern, pentru alegerile locale sau pentru alegerile generale. Nu exclud nicio variantă, atâta timp cât nu ne unim să luăm puterea de dragul de a lua puterea, ci avem un proiect politic și un program de guvernare”, a mai spus Marcel Ciolacu, la România TV, via hotnews.

Revenind la Dâmbovița, este lesne de înțeles că lui Adrian Țuțuianu îi convine de minune ca echipa lui Corneliu Ștefan să câștige alegerile interne. De aceea și-a trimis toți apropiații în jurul lui Ștefan. Pentru că există varianta (puțin probabilă, totuși) să revină în PSD, găsind aici o echipă favorabilă. Sau o posibilă alianță locală PSD-Pro România, care, pentru candidatura la șefia Consiliului județean, nu poate avea decât o variantă: Adrian Țuțuianu.

Aceste supoziții ies din calcul în cazul unei victorii a echipei Plumb-Oprea. Vom vedea…

Banner

Ultimele stiri din Analize

Go to Top