fbpx

Platformă de știri și opinii

DB| Polițist de la “Înmatriculări”, trimis în judecată pentru luare de mită

in Actualitate/Justiție by
Banner

După doi ani (cu aproximație) de la momentul reținerii, un polițist din cadrul Serviciului Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Dâmbovița, a fost trimis în judecată, pentru luare de mită. Anunțul a fost făcut de către D.G.A., structură din cadrul M.A.I. Polițiștii din cadrul Direcției Generale Anticorupție Dâmbovița (DGA DB) au fost cei care îl și reținuseră pe polițiștul acuzat de luare de mită, în martie 2018.

Reținerea polițistului dâmbovițean, de la Serviciul de Înmatriculări, alături de alte persoane, pentru infracțiunea de luare de mită, s-a făcut în luna martie a anului 2018, iar trimiterea în judecată a celor reținuți s-a realizat abia în ianuarie 2020. Între timp, polițistul a fost reținut, apoi arestat preventiv, arestat la domiciliu, în stare de control judiciar iar în prezent este în stare de libertate.

FotoSediu Serviciul Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Dâmbovița,

Istoric caz

Conform unui comunicat al celor de la DGA:

„Procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a unui agent de poliție angajat al Serviciului Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule Dâmbovița, cercetat, etapizat, în stare de reținere, arest preventiv, arest la domiciliu, control judiciar și, în prezent, în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, aflate în concurs real și a altor trei persoane fără calitate specială, prima cercetată, etapizat, în stare de reținere, arest preventiv, arest la domiciliu, control judiciar și în prezent în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare sub forma participației improprii la infracțiunea de dare de mită (două fapte), trafic de influență (două fapte) și complicitate  la  infracțiunea de trafic de  influență (o faptă), aflate în concurs real.

În urma activităților de cercetare penală desfășurate de ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, s-a reușit probarea activității infracționale a persoanelor menționate care, în fapt,  interveneau pe lângă funcționari publici din cadrul Serviciului Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule Dâmbovița și Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Dâmbovița, pentru ca diferiți beneficiari să obțină cu celeritate înmatricularea unor autovehicule sau eliberarea unor pașapoarte.

Din probele administrate în cauză a rezultat faptul că agentul de poliție, funcționar în cadrul SPPCIV Dâmbovița, a primit sume de bani în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la primirea și procesarea dosarelor privind înmatricularea unor autovehicule. De asemenea, a rezultat faptul că ceilalți trei inculpați au realizat activități de intermediere a înmatriculării unor vehicule, facilitând depunerea dosarelor fără existența unor programări prealabile în schimbul unor sume de bani. În privința unuia dintre cei trei inculpați, probele administrate în cauză au evidențiat și activitatea acestuia de a intermedia, în schimbul primirii unor sume de bani, eliberarea mai rapidă a unor pașapoarte, pentru diferiți beneficiari.”

Se precizează în comunicatul de presă al celor de la DGA (structura centrală).

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top