fbpx

Platformă de știri și opinii

Acces interzis auto

Verdict clar- DJ 714 rămâne închis circulației,pentru că nu prezintă siguranță

in Actualitate/Analize/Utile by
Banner

Disputa privind închiderea sau redeschiderea drumurilor de acces către zona turistică Padina-Peștera a fost tranșată, măcar parțial, la fața locului. Polițiștii dâmbovițeni, însoțiți de reprezentații administratorului DJ 714 (CJ Dâmbovița) au efectuat o inspecție a arterei (6 ianuarie 2020). Verdictul a fost unul ferm: drumul rămâne închis circulației rutiere.

Scandalul închiderii totale a accesului către zona turistică Padina-Peștera din Bucegii dâmbovițeni a izbucnit în 30 decembrie 2019, când reprezentanții Poliției dâmbovițene au anunțat printr-un comunicat de presă că toate drumurile de acces auto în zona Padina Peștera (DJ 713, DJ 713 A, DJ 714) sunt închise pentru traficul auto ( detalii aici  Bazar Media)

Între timp, în zonă, vremea s-a îmblânzit dar, în urma unui control în zonă, reprezentanții poliției spun că DJ 714 va rămâne în continuare închis circulației.

Comunicat de presă IPJ Dâmbovița

Astăzi, 6 ianuarie, o echipă mixtă, formată din polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și specialiști de la Direcția Generală de Infrastructură Locală – Consiliul Județean Dâmbovița și de la S.C Lucrări, Drumuri și Poduri Dâmbovița S.A, s-a deplasat pe drumul județean 714 Moroeni-Peștera, km 0 – km 34, unde a constatat că nu au fost realizate în întregime amenajările rutiere necesare punerii în siguranță a drumului, convenite de comun acord încă din anul 2016, respectiv montarea de glisiere metalice și de indicatoare rutiere și consolidarea versanților în zonele cu alunecări de teren sau căderi de pietre.

Acces interzis auto

În contextul celor de mai sus, poliția rutieră menține restricția temporară de circulație impusă pe drumul județean 714 Moroeni-Peștera până la îndeplinirea de către administratorul drumului public a obligației prevăzute de art. 40, alin. 1 din O.G 43/1997 privind regimul drumurilor, potrivit căruia, drumurile trebuie să fie semnalizate și menținute în stare tehnică corespunzătoare desfășurării traficului în condiții de siguranță.

De asemenea, Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița își exprimă întreaga disponibilitate de a veni în sprijinul administratorului drumului public sau executantului de lucrări, pentru realizarea unui trafic rutier în condiții de siguranță pentru toți cetățenii care se deplasează în zona alpină a județului Dâmbovița.

Reamintim că siguranța cetățeanului reprezintă prioritatea poliției dâmbovițene.

Se spune în comunicatul de presă.

Imagine arhivă

Singura cale de acces cu mașina, în zona turistică Padina-Peștera, ar putea fi DJ 713, dar și pe această arteră traficul este interzis, pe o porțiune de aproximativ 8 km, aflată la mare altitudine, din cauza condițiilor meteo specifice perioadei. Practic situația nu se schimbă, iar accesul auto rămâne (oficial) interzis în zona turistică Padina-Peștera.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top