fbpx

Platformă de știri și opinii

Fără zăpadă

Mai vine iarna la Târgoviște? Vezi ce spun meteorologii

in Actualitate/Utile by
Banner

Regim pluviometric deficitar, pentru toată zona Munteniei, și în perioada următoare. Aceasta este prognoza meteorologică, pentru perioada următoare. Dacă în zona de munte, din județul Dâmbovița, zăpada și-a făcut simțită prezența în această iarnă, în zonele mai joase de relief, din județ, fenomenul va întâzia să își facă simțită prezența (și) în zilele următoare.

În prognoza meteo, anunțată de ANM, pentru intervalul de prognoză 30 decembrie 2019 -12 ianuarie 2020, în regiunea Muntenia:

„În majoritatea zilelor din intervalul de prognoză, valorile termice, deși vor avea ușoare variații, se vor situa în jurul celor climatologic specifice în această perioadă din an, cu maxime de 2…5 grade și minime de -5…-2 grade, în medie. Temperaturi diurne ușor mai ridicate, cu precădere în zonele deluroase, vor fi în perioada 31 decembrie – 01 ianuarie și în jurul datei de 04 ianuarie, când media regională va fi de 5…7 grade. Regimul pluviometric va fi deficitar în mare parte a intervalului de referință, dar în special în prima săptămână, probabilitatea pentru precipitații fiind mai ridicată doar în ultimele zile (după data de 8 ianuarie).”

Foto– Târgoviște 3 ianuarie 2020( 8 grade Celsius)

Nici la Târgoviște (județul Dâmbovița) prognozele nu sunt tocmai favorabile, în ceea ce privește precipitațiile, în următoarea perioadă. Doar pentru ziua de 5 ianuarie sunt anunțate precipitații sub formă de ninsoare (2l/m2), dar zăpada căzută nu va dura. Temperaturile maxime diurne se vor situa între 4 și 9 grade celsius, în intervalul 3-12 ianuarie. Minimele nocturne nu vor coborî însă sub minus 8 grade celsius ( cât se va înregistra chiar în perioada Bobotezei, 5-6 ianuarie).

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top