fbpx

Platformă de știri și opinii

Cod galben

DB| Cod galben de vânt (100 km/h) în zona montană înaltă (31 dec.-1 ian.)

in Actualitate/Utile by
Banner

Este, din nou, atenționare meteorologică de tip cod galben în zona montană înaltă, din Carpații Meridionali și de Curbură. Și în județul Dâmbovița, la altitudini de peste 1800 de m, vântul va sufla și cu viteze ce la rafală vor atinge și 100 km/h.

Conform anunțului celor de la ANM, atenționarea de tip cod galben intră în vigoare la ora 18.00 (31 decembrie) și este valabilă până în data de 1 ianuarie (ora 20.00).

Cod galben
Vant si de 100 km/h în zona montană înaltă din Dâmbovița.

În Carpații Meridionali și de Curbură, în general la altitudini mai mari de 1700 m, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de peste 90…100 km/h, iar zăpada va fi spulberată.
 În Moldova, vântul se va intensifica treptat, la început în nordul regiunii, apoi și în rest, local și temporar cu rafale de 55…65 km/h, iar în cursul zilei de miercuri (01 ianuarie), pe arii restrânse, vor fi intensificări de peste 70 km/h.

Notă: Intensificări ale vântului vor fi și în Bărăgan și Dobrogea, cu viteze în general de 45 și 55 km/h. Pe arii restrânse, îndeosebi în centrul, estul și sud-estul țării, vor fi precipitații mixte, ce pot favoriza depuneri de polei.

În Bucegi există și o atenționare de avalanșă, în acest interval.

La Târgoviște (județul Dâmbovița) noaptea dintre ani( 2019-2020) va aduce temperaturi scăzute (-5 grade celsius), dar șansele de precipitații sunt zero, conform meteorologilor. În zona de deal și de șes, din Dâmbovița, pe perioada codului galben de vânt, din zona montană, vântul nu va sufla cu viteze mai mari de 10 km/h.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top