fbpx

Platformă de știri și opinii

Cod galben

Cod galben de zăpadă și viscol, la munte. Prognoze meteo

in Actualitate/Utile by
Banner

Este, din nou, atenționare de tip cod galben (căderi importante de zăpadă și viscol) pentru zonele montane din Carpații meridionali, dar și pentru mai multe județe din Moldova. În Dâmbovița sunt anunțate ninsori doar în zona montană. În restul zonelor de relief nu se vor semnala decât fulguieli, spun meteorologii.

Cod galben
Este cod galben de căderi importante de zăpadă și viscol (28-29 decembrie), în zona montană din DB.

Codul Galben de ninsori abundente și viscol este valabil începând din data de 22 decembrie (ora 22.00), iar acum sub incidența atenționării meteorologice au intrat și zonele montane mai joase (de sub 1800 de m), față de avertizarea anterioară.

Interval de valabilitate: 27 decembrie, ora 22 – 29 decembrie, ora 20
Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ, viscol

 În Carpații Meridionali și de Curbură, iar din dimineața zilei de sâmbătă (28 decembrie) și în cea mai mare parte a Moldovei va ninge, temporar însemnat cantitativ, astfel că se va depune strat de zăpadă, local consistent.
Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 50…55 km/h, iar la munte, în special pe creste, vor fi rafale de peste 70…80 km/h, viscolind și spulberând zăpada.  

Precizează cei de la ANM.

În Dâmbovițaninsori abundente se vor semnala doar în zona de munte (nordul județului). În zonele mai joase de relief, nu sunt anunțate căderi importante de zăpadă. La Târgoviște sunt anunțate ninsori ușoare, în special în timpul nopții (28-29 decembrie), iar temperaturile maxime nu vor mai depăși valoarea de 4 grade celsius, până în data de 31 decembrie. Minimele nocturne vor coborî până la valori de minus 6 grade.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top