fbpx

Platformă de știri și opinii

Salvamont

Avertisment de la Salvamont. Pericol de avalanșe.

in Actualitate/Utile by
Banner

Toate unitățile Salvamont din țară sunt în stare de alertă. Există un pericol ridicat de producere de avalanșe, din cauza temperaturilor ridicate, ce se vor înregistra în următoarele zile. În Dâmbovița, pe DJ 713, care ajunge în zona Dichiu (mare altitudine, unde au mai avut loc avalanșe) traseul a fost curățat.

Salvamont
Pericol de avalanșe

În data de 14 decembrie Serviciul Salvamont România, prin Dispeceratul Național Salvamont, informa că:

„Doi turisti au fost surprinsi de o avalansa in timp ce urcau spre varful Negoiu din muntii Fagarasului. Avalansa a fost de mici dimensiuni, turistii nu au suferit leziuni si au reusit sa se salveze singuri. Salvamontistii din Sibiu mențin legătura cu cei doi și vor rămâne in alertă pana când aceștia vor ajunge la cabana Negoiu.
Toate echipele Salvamont rămân în stare de alerta, temperaturile ridicate anunțate pentru perioada următoare favorizând producerea avalanșelor.
Salvamont România va îndeamnă la precauție și responsabilitate în derularea activităților montane.”

Conform prognozelor meteo, temperaturile din următoarele zile (15-17 decembrie) vor fi deosebit de ridicate, pentru această perioadă a anului, iar în zonele montane, unde deja stratul de zăpadă este unul consistent, este de așteptat să se producă avalanșe, ce pot deveni periculoase pentru cei aflați pe traseele montane.

Foto– Dichiu, DJ 713, județul Dâmbovița, 13 decembrie 2019

Sursa foto– facebook, Asociatia Padina -Peștera

În Dâmbovița, în Bucegi ,stratul de zăpadă măsoară câțiva centimetri. Drumul de acces către zona turistică (DJ 713) a fost deszăpezit (vezi foto) iar traseul rutier, de la cea mai înaltă altitudine (șaua Dichiu), se prezintă în condiții bune. Este necesar totuși  ca mașinile să fie dotate cu cauciucuri de iarnă, iar șoferii cu multă…precauție.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top