fbpx

Platformă de știri și opinii

Drumuri DB

DB| Drumuri închise, drumuri în reabilitare. Vezi unde sunt restricții

in Actualitate/Analize by
Banner

Un drum județean și unul național, din județul Dâmbovița, vor fi cu probleme, pentru cei care vor dori să le tranziteze, în perioada următoare. Din motive diferite, DN 71 (la Moțăieni) și DJ 713 (zona Dichiu) vor fi zone unde traficul auto va fi restricționat.

Drumuri DB
Drumuri DB, decembrie 2019

DN 71-Moțăieni

Foto– Dn 71, Moțăieni iunie 2019

Pe DN 71, în județul Dâmbovița, din cauza unei conducte de apă ce s-a fisurat, drumul a fost afectat pe o porțiune de aproximativ 100 de m(luna iunie 2019) Concluziile specialiștilor au fost, la vremea respectivă, că artera (DN 71) nu poate fi reparată, pentru că implică costuri foarte mari. Așa că s-a luat măsura interzicerii traficului auto, pe porțiunea afectată, în zonă circulația rutieră desfășurându-se cu dificultate (drumul este unul complicat, cu curbe, vizibilitate redusă și doar cu câte o bandă de mers pe sens). S-a motat un semafor iar circulația s-a desfășurat alternativ, sugrumând practic circulația.

Foto-Accident Moțăieni, noiembrie 2019

Din păcate tragediile nu au întârziat să apară, mai multe accidente rutiere având loc în zonă, după acest moment, culminând cu data de 22 noiembrie, când, în zona cu restricții de circulație, un camion încărcat cu lemne s-a răsturnat peste o femeie ce circula pe marginea drumului. Femeia a murit la spital, după ce a fost extrasă, de pompieri, de sub imensa greutate (vezi foto).

Protest DN 71
Aproximativ 100 de oameni au protestat pe DN 71, la Moțăieni.

Foto-DN 71 Moțăieni-10 decembrie 2019

După protestul cetățenilor din zonă, ce au și blocat artera (chiar în primul tur al alegerilor prezidențiale-24 noiembrie) noul Guvern (ce are în subordine CNAIR) se pare că s-a decis să demareze lucrăririle de reabilitare. În data de 10 decembrie (vezi foto), la fața locului au sosit primele utilaje, iar acum au început lucrările de reabilitare. Rămâne de văzut și când vor fi finalizate.

Dj 713-Dichiu

Pe DJ 713, pe o porțiune de 8 km, nu se va mai putea circula, până în luna martie 2020.

Foto– DJ 713, zona Dichiu (decembrie 2018)

DJ 713 este o arteră ce asigură accesul în zona montană dâmbovițeană (Padina- Peștera și Piatra Arsă) dinspre DN 71 (Târgoviște-Sinaia). Până în luna martie  2020 o porțiune de 8 km situată, la mare altitudine, va fi intrezisă pentru traficul auto. Conform unui comunicat ala CJ Dâmbovița, administratorul drumului :

  1. DJ 713, sectorul Șaua Dichiului (zona Cabana Dichiu) – intersecție Piatra Arsă, km 8+460 -16+383 a fost închis circulației în perioada 09.12.2019 – 31.03.2020;
  2. Recomandăm ca deplasările pe traseele montane să se realizeze cu autovehicule echipate corespunzător sezonului rece şi totodată a acorda o atenţie sporită în zonele cu drum îngustat, zonele cu alunecări de teren şi unde există posibilitatea de dislocare a anrocamentelor.

Au transmis cei de la CJ Dâmbovița.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top