fbpx

Platformă de știri și opinii

De 1 Decembrie, la Gura Ocniței, copilăria a cinstit România

in Actualitate/Cultură by
Banner

Duminică, 1 Decembrie 2019, în comuna dâmbovițeană Gura Ocniței, copii, părinți bunici, preoți, dascăli, consilieri locali, oameni importanți ai culturii din Dâmbovița, dar și primarul Sorin Ioniță, au sărbătorit Ziua Națională a României.

La monumentele eroilor din toate localitățile din comună au fost depuse coroane de flori, iar copiii școlilor gimnaziale au cântat și au recitat versuri patriotice.

Sărbătoarea a continuat la Căminul Cultural din Gura Ocniței, un loc care începe să semene din ce în ce mai mult cu un muzeu al artelor.

Holul găzduiește în prezent o expoziție bogată de obiecte etnografice. Ștergare, covoare, țesături, vechi fotografii adunate din sate, vase din lut sau costume populare, toate dau o notă de autenticitate locului și fac ca cei care îi trec pragul să simtă imediat ce înseamnă  acasă.

Mai apoi, de cum intri în sala de festivități a Căminului Cultural, te primesc cu căldură culori vii, ori unele pastelate.

Pe simeze stau tablouri de valoare semnate de Mihai Șerbănescu, Clara Pădurean, Inga Edu, Petre Marin Constantin, Corneliu Baba și mulți alții.

Căminul Cultural din Gura Ocniței a fost astăzi locul potrivit pentru a sărbători cum se cuvine Ziua României.

Încărcați cumva cu sentimente puternice de patriotism de către părintele paroh din localitate, cel  care a vorbit în biserică despre cum a pătimit România și de ce trebuie ea iubită, copiii din comună și-au dorit să continue ziua în același spirit.

Scena Căminului Cultural a fost încărcată de emoție. S-au spus povești frumoase, s-a recitat, s-a dansat, iar cântecele patriotice au fost și ele parte din programul copiilor. Întreg spectacolul artistic a fost susținut de Ansamblul Folcloric “Comorile Satului”, de copii talentați din comună și de Clubul “Victorioșilor” din Târgoviște.

Este important că cei mici au exemple de urmat în jurul lor, că învață să își cânte țara și că fie că merg la școală, la biserică, la primărie sau la bibliotecă, în fiecare loc din satul lor vor găsi câte un om care să îi învețe ceva prin care să reușească să devină buni cetățeni.

Faptul că le place să poarte ia românească sau că  vor să cânte și să recite românește este îmbucurător, iar pentru că aceste dorințe vin direct din partea lor, nu poate însemna decât că România nu e încă pierdută.

“Linia de viață a copiilor și a nepoților noștri trebuie să fie în siguranță, să fie în armonie, să fie într-un firesc și într-o normalitate! Mă bucur pentru prezența numeroasă! Vă urez la mulți ani! Să aveți parte de bucurii!”, a spus Sorin Ioniță, Primarul comunei Gura Ocniței.

Tot un exemplu pentru tineri sunt și pompierii de la Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Gura Ocniței. Aceștia au primit astăzi un premiu de mulțumire din partea primăriei, pentru promptitudine și pentru seriozitatea de care dau dovadă zi de zi.

Următorul eveniment cultural la care comuna dâmbovițeană vă invită este un bal al iernii care va avea loc în ziua de 14 decembrie, tot la Căminul Cultural Gura Ocniței, de la ora 16:00. Vor fi prezenți renumiți interpreți de muzică folk din întreaga țară și se va cânta și simți din nou românește.

La mulți ani!

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top