fbpx

Platformă de știri și opinii

Delegație din China și reprezentanți ai CJD, discuții despre sporirea siguranței sociale

in Actualitate/Administrație by
Banner

După ce în luna aprilie o delegație din Republica Populară Chineză a purtat discuții cu reprezentanții CJD în privința dezvoltării turistice și industriale a județului Dâmbovița, vineri, 29 noiembrie 2019, instituția a primit o nouă vizită.

Astfel, Alexandru Oprea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, s-a întâlnit cu reprezentanți ai Departamentului pentru Securitate Publică din Guangxi – China.

Întâlnirea s-a concentrat pe teme precum: aplicații inovatoare din domeniul tehnologiei inteligenței artificiale pentru managementul situațiilor de urgență din mediul urban, servicii municipale inteligente, construirea sistemului de supraveghere video stradală Smart City Camera, sporirea siguranței sociale și a securității comunităților prin prevenirea eficientă a infracționalității.

Delegația chineză a fost condusă de Tang Bin, Secretarul General Adjunct al Partidului și director general adjunct al Departamentului pentru Securitate Publică din Guangxi, și Mao Jun, Director al Inspectoratului de Poliție, Departamentul pentru Securitate Publică din Guangxi.

Din delegație au făcut parte și reprezentanți ai Diviziei Știință și Tehnică și ai Forțelor Speciale ale Poliției – Departamentul pentru Securitate Publică din Guangxi, dar și ai Biroului pentru Siguranță Publică din Nanning.

Alexandru Oprea a făcut o prezentare a județului Dâmbovița atât din punct de vedere geografic, administrativ, economic, cât și al serviciilor de siguranță și ordine publică asigurate de instituțiile la nivel local, județean și național și, în plus, a amintit că la nivelul județului Dâmbovița, dar și al orașelor Târgoviște și Pucioasa există acorduri de cooperare la nivel regional și local cu Provincia Guangxi și orașe din această provincie, menite să creeze cadrul unor viitoare cooperări în diferite domenii de activitate.

Și cu acest prilej, președintele Alexandru Oprea a precizat că autoritățile județene încurajează eventualii investitori chinezi, care vor să realizeze investiții în județul nostru.

Reprezentanții Provinciei Guangxi au fost interesați și de domeniul infrastructurii rutiere, de programele de finanțare europeană, cât și de proiectele pe care administrația județeană dâmbovițeană le are în derulare.

La întâlnire au mai participat: Luciana Cristea și Alin Manole, vicepreședinții Consiliului Județean Dâmbovița, Ivan Vasile Ivanoff, secretarul general al județului Dâmbovița, Jean Cârstoiu și Elena Nițescu, directori adjuncți ai Direcției Infrastructură Locală, Nicolae Olariu, expert cabinet președinte, Monica Ilie, viceprimar al Municipiului Târgoviște, Aurel Ciobanu, director – Direcția Managementul Proiectelor din cadrul Primăriei Municipiului Târgoviște, Cristina Ștefan, prorector – Universitatea Valahia Târgoviște, Gheorghe Popescu, președintele Asociației de Prietenie China – România, Dâmbovița.

Sursa: Consiliul Județean Dâmbovița

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top