fbpx

Platformă de știri și opinii

Aproape ca la Ziua Națională. Sărbătoare la Târgoviște și Găești

in Actualitate/Administrație by
Banner

În mai multe localități dâmbovițene Ziua Națională a avut cel puțin un preambul. Asta pentru că mai multe evenimente locale au semănat cu sărbătorile ce îndeobște sunt organizate cu prilejul Zilei Naționale.

Chiar dacă în calendar este doar 30 noiembrie, la Târgoviște și Găești un turist rătăcit ar fi putut crede că este deja 1 Decembrie. În cele două localități au fost organizate evenimente (29 noiembrie 2019) ce prin coloristic, simbolostică și atmosfera creată au dat impresia că se sărbătorește 1 Decembrie. În ambele cazuri, în prim-plan a fost Tricolorul.

Foto– facebook, Daniel Cristian Stan

La Târgoviște, evenimentul a fost organizat de elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Vasile Cârlova” din Municipiu și a fost intitulat Marșul Tricolorului. Sute de copii, cadre didactice, dar și oficialități sau cadre militare au defilat prin oraș, cu un tricolor lung de câteva zeci de metri, ce, la finalul marșului, a fost arborat pe Turnul Chindiei (simbolul orașului, 27 m înălțime).

Foto- facebook, Grigore Gheorghe

Și la Găești ceremonia organzizată de administrația locală, cu ocazia momentului festiv al aprinderii luminilor de sărbători, în oraș, a semănat mai curând cu sărbătoarea Zilei Naționale. Sute de tineri îmbrăcați în costume populare au defilat, cu torțe aprinse și cu Tricolorul, prin micul oraș dâmbovițean.

În ceea ce privește ziua de 1 Decembrie, poate nu lipsit de importanță este și faptul că, la Târgoviște, ceremoniile obișnuite ( inclusiv parada forțelor armate) nu vor mai avea loc în centrul orașului, în 2019. Anul acesta, autoritățile au decis ca ceremoniile să aibă loc la “Mânăstirea Dealu”.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top