fbpx

Platformă de știri și opinii

Video| La ISU Dâmbovița a venit „moșul”, mai devreme. Tehnică nouă la pompieri

in Actualitate/Economie by
Banner

Cei de la ISU Dâmbovița, au, începând de această perioadă (trimestrul patru din 2019), destule motive să răsufle mai ușurați. Asta pentru că mai multe echipamente, multe dintre ele esențiale pentru desfășurarea activității, au intrat în posesia departamentului.

Într-o prezentare în fața presei, ce a avut loc la sediul ISU din Târgoviște, pompierii au exemplificat, „pe viu”, importanța noilor echipamente . Un exemplu sunt cei 30 de saci portabili cu apă, esențiali pentru stingerea incendiilor de vegetație ,în zonele greu accesibile.

Un al doilea exemplu(vezi video):

Statistic cei de la ISU Dâmbovița au de acum în dotare:

– 4 ambulanţe SMURD tip B (4×4) – achiziționate prin Programul Operațional Regional 2014-2020 –  regiunea Sud Muntenia, Proiectul „Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale – regiunea Sud”.

–  o tabără mobilă pentru persoane sinistrate/evacuate (în sistem containerizat) și o bucătărie rulantă auto

  • 5 motopompe transportabile – Honda WT30X (debit de 1210 l/min)

  • 5 motosuflante portabile de mare putere (2,8 kW/3,8 CP)
  • platformă metalică (aluminiu) cu înălţime reglabilă (pentru autospeciala de descarcerare grea)
  • remorcă auto cu bazin de apă și instalație specială de stingere a incendiilor
  • cort gonflabil cu instalaţie de climatizare (capacitate:10 persoane, suprafaţă: 40mp, două instalaţii portabile de aer condiţionat)

Echipament de protecție pirotehnic (două veste de protecţie antischije şi două căşti de protecţie balistică cu vizor).

Începând cu 1 Decembrie 2019, de Ziua Naţională a României, una din cele 4 ambulanţe SMURD  – tip B (4×4), primite de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, va fi operaţionalizată la Garda de Intervenţie Răcari şi va acţiona, în raionul de intervenţie al subunităţii, pentru acordarea primului ajutor calificat.

În aceste condiţii, timpul de răspuns la urgenţele medicale va fi mult mai scurt, fiind o zonă în care se produc multe evenimente rutiere, care presupun prezenţa cât mai rapidă a unui echipaj medical la faţa locului.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top