fbpx

Platformă de știri și opinii

Ponta vorbește după plecările masive din PRO România

in Actualitate/Politică by
Banner

În ultimele zile, în presă au apărut diverse materiale care arată dezamăgirea lui Victor Ponta  față de oamenii care au trădat PRO România.

Președintele grupării politice de centru-stânga s-a hotărât să vorbească  despre toate acestea joi, 28 noiembrie 2019, la Târgoviște, unde a susținut o conferință de presă alături de Ioana Petrescu, vicepreședinte PRO România – coordonator al consiliului de strategii guvernamentale și de Adrian Țuțuianu, vicepreședinte PRO România – organizare.

După întâlnirea grupului parlamentar și a grupului regional, Ponta a făcut declarații în fața jurnaliștilor, dar exprimarea sa a fost ușor voalată, nereușind să concretizeze prea multe dintre subiecte: “Cu PRO România, după turul II al prezidențialelor, suntem în campanie electorală pentru prezidențialele din 2024. În 2020 am decis, și urmează să oficializăm acestă decizie, că la alegerile locale trebuie să avem candidați PRO România în absolut toate județele, în toate localitățile liste de consilieri. Din acest punct de vedere, în parlament o să susținem revenirea la alegerea președinților de consilii județene de către consilieri și, la pachet, alegerea primarilor din două tururi, chair dacă o parte din foștii noștri colegi, primari de la PSD, nu sunt de acord cu acest lucru. Eu sunt convins că primarii buni câștigă și într-un tur, și în două! Alegerile locale reprezintă obiectivul nostru imediat, ne-am propus un procent de peste 10%.”

Ponta susține că în februarie vor avea loc discuții pentru a pune la cale lucruri pe care PSD le-a neglijat  în ultimii 3 ani, iar aici amintește de proiecte de dezvoltare și de reducerea inegalităților: “România este o țară în care în fiecare zi cresc inegalitățile, sunt proiecte de care nimeni nu a avut curaj să se apuce cu adevărat și anume, reforma administrației, reforma sistemului fiscal. Noi vom fi primii care susținem și prezentăm ce înseamă un sistem fiscal modern și mai puțină impozitare, mai puțină taxare a muncii, mai multă taxare a capitalurilor și a proprietăților, ceea ce se întâmplă de altfel în țări dezvoltate spre care ne tot îndreptăm și nu mai ajungem acolo!”

Acesta a mai adăugat că dacă există proiecte – reformă de interes public, fie că vin de la PNL, fie că vin de la PSD, PRO România le va sprijini.

Cât despre cei care au ales să plece din PRO România sau au fost eliminați după ce și-au acordat voturile guvernului Orban, Ponta spune că e dreptul lor să decidă, însă recunoaște că mișcarea l-a afectat personal.

Spune că nu este ușor să fii partid mic, iar că bătălia cu PNL și PSD este una grea: “Sper că la aceste alegeri a văzut și USR-ul ce înseamnă să fii din afara binomului PNL-PSD! Deocamdată, văd că se schimbă psd-iștii cu pnl-iștii, altceva nu!”

Partidul susține că degeaba a fost schimbat Teodorovici dacă în continuare se fac împrumuturi pentru scăderea deficitului bugetar și că era nevoie să fie reduse cheltuielile inutile.

La Târgoviște, Ponta l-a lăudat pe Țuțuianu pe motiv că încă face organizare și a spus că are nevoie de așa ceva la nivel național.

Întrebat dacă are vreun plan în cazul în care psd-iștii îi vor cere ajutorul, Adrian Țuțuianu a afirmat: “Discut și am discutat și astăzi cu primarii, a discutat și Victor. Ei vor să mă întorc. Le-am spus să vină ei după mine, să construim un partid de centru-stânga modern. Le-am spus că dacă vor veni lângă mine voi candida la Consiliul Judeţean și că împreună vom câștiga! Dacă cineva vrea să discute cu mine, o fac civilizat, dar eu, la masă cu Rovana Plumb, cu Goe Plumb, cu Oprea Alexandru, nu voi sta niciodată!”

Nici Victor Ponta nu a sărit peste subiectul Rovana Plumb, cea despre care spune că este pe o listă de oameni pe care i-a ajutat. “Am avut mână proastă la oameni”, spune acesta.

Întrebat de Bazar Media dacă și fostul premier Mihai Tudose se află pe acea listă pe care a amintit-o, Victor Ponta a dat un răspuns scurt, din care reiese că ignoră subiectul: “El nu e pe nicio listă!”

Și pentru că pe parcursul discuțiilor a venit vorba și despre ce se va întâmpla cu pensiile și salariile românilor, la finalul conferinței de presă de la Târgoviște, vicepreședintele PRO România –  coordonator al consiliului de strategii guvernamentale, Ioana Petrescu, a adăugat: “Este treaba domnului Cîțu să ne spună dacă sunt bani pentru pensii și salarii. Domnul Cîțu a spus că va plăti pensiile și salariile! Eu pot să vă spun că legea trebuie respectată și că bani se pot găsi. Este o decizie politică din partea domnului Orban de unde se vor găsi acești bani! Noi am spus, este bine că au crescut pensiile și salariile, dar am avertizat că nu au fost specificate sursele de finanțare. Noul guvern știa asta, să își asume și să găsească această sursă de finanțare!”.

Așadar, la întâlnirea de la Târgoviște, probabil încă afectat de plecările masive ale membrilor de partid, Ponta nu a dezvăluit nimic concret din ce urmează să facă PRO România, ci mai degrabă a vorbit la modul “ar fi trebuit făcut”.

Doar e o vorbă…teoria e simplă, practica ne omoară!

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top