fbpx

Platformă de știri și opinii

Ziua Sfinxului

Fenomen extraordinar în Bucegi! Piramida de lumină, la “Ziua Sfinxului”

in Actualitate/Analize/Travel by
Banner

Astăzi, 28 noiembrie, este o zi cu totul specială în Bucegi. Conform iubitorilor muntelui, se aniversează “Ziua Sfinxului”. Asta pentru că, spun “inițiații”, exact la ora 16.45, când apune soarele, deasupra monumentului natural se formează o piramidă energetică de lumină.

Monumentul se află poziționat la granița teritorială dintre județele Dâmbovița și Prahova și nu de puține ori au existat diferende cu privire la zona teritorială în care se încadrează. Despre Sfinxul din Bucegi se spune că a fost sculptat de vânt în mii, poate zeci de mii de ani și are o valoare simbolică, pentru adepții multor teorii, mai mult sau mai puțin “ortodoxe”, fiind considerat, de către unii, centrul energetic al lumii, sau unul dintre ele, în tot cazul. Dincolo de aceste teorii:

Sursa foto-ompemunte.ro

“Începând cu anul 2013, în ziua de 28 noiembrie, s-a constatat o prezență tot mai mare a turiștilor, de ziua Sfinxului din Bucegi.

Se spune că la ora 16:45, în data de 28 noiembrie, când soarele se apropie de apus, deasupra Sfinxului din Bucegi se formează o piramidă energetică de lumină, și că doar cei inițiați pot să o vadă.”

Este mesajul intens promovat pe rețelele de socializare în aceste zile.

Ziua Sfinxului
Astăzi, 28 noiembrie, sute de turiști vor veni să vadă piramida de lumină, la Sfinxul din Bucegi.

Caracteristici monument natural

“Sfinxul din Munții Bucegi este un megalitantropomorf situat la 2216 m altitudine, în județul Dâmbovița, pe teritoriul administrativ al comunei Moroieni.Originea numelui Sfinxului este datorată asemănării sale cu un cap uman, mai exact cu Sfinxul Egiptean, formarea lui fiind datorată eroziunii eoliene (vântului). Format dintr-un bloc mare de piatră ce a căpătat forma de astăzi într-un timp foarte îndelungat, Sfinxul din Bucegi, aflat pe platoul Bucegi, măsoară 8 metri în înălțime și 12 metri în lățime.”

La momentul din 2019, sute de turiști, din țară și străinătate, și-au anunțat prezența.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top