fbpx

Platformă de știri și opinii

Declarațiile PNL Dâmbovița după alegerile prezidențiale

in Actualitate/Politică by
Banner

Miercuri, 27 noiembrie 2019, la trei zile după alegerile prezidențiale, la sediul PNL Dâmbovița a avut loc o conferință de presă susținută de Virgil Guran, președinte al PNL Dâmbovița, Gabriel Plăiașu, secretar general al PNL Dâmbovița, Aurelian Cotinescu, președinte al PNL Târgoviște și Adrian Mocanu, președinte al TNL Dâmbovița.

Cu privire la rezultatele alegerilor prezidențiale, Virgil Guran a declarat: „Mulțumim tuturor românilor care l-au votat pe Președintele Klaus Iohannis, mulțumim și celor care nu au votat cu noi, asta este democrația! La ultima conferință de presă m-ați întrebat ce ne dorim și am zis 50% + 1 vot. Am depășit acest număr, sper să ne obișnuim așa. Este a doua oară când câștigăm în fața PSD Dâmbovița, sper să fie un obicei și, într-adevăr, bătălia cea mai grea va fi la locale, acolo este momentul adevărului între noi și ei. Vom intra cu oameni hotărâți ca să putem obține un rezultat bun și atunci.”

De asemenea, președintele PNL Dâmbovița a afirmat că ceea ce s-a întâmplat în ziua votului la Valea Mare, unde se presupune că un polițist a agresat fizic un membru al partidului PNL, este o faptă pentru care s-a cerut socoteală și că speră să se ia măsuri curând.

Dacă oamenii mergeau și votau ce doreau, România ar fi fost mult mai departe, asta ne-a dăunat mult!„, mai spune președintele PNL Dâmbovița.

„Alegerile din 24 noiembrie au reprezentat un moment de cotitură atât la nivel național, cât și la nivel local. Este pentru prima oară când PSD este învins la un scor foarte mare, este pentru prima oară când un candidat al Partidului Național Liberal obține, la Târgoviște, un scor de aproape 62%. Mulțumim oamenilor care au ieșit la vot pentru normalitate și pentru o Românie cu adevărat dezvoltată. Bătălia nu a fost deloc simplă pentru că PSD și-a mobilizat oamenii, a cerut funcționarilor din administrație, celor cărora nu locuiesc în Târgoviște, să vină și să voteze în orașul nostru pentru a ridica scorul partidului.”, a afirmat Aurelian Cotinescu, președintele PNL Târgoviște.

De asemenea, liberalii susțin că deși guvernul este unul nou, structurile sunt încă ale PSD și că acest lucru îngreunează activitatea. Aceștia dau exemplul  cazului vasului cu oi răsturnat în Portul Midia, caz despre care spun că a fost tratat cu neglijență și că în ciuda măsurilor luate de miniștrii, atunci când s-a ajuns la Autoritatea Portuară lucrurile s-au mișcat mult prea încet.

Întrebat dacă sunt anumite lucruri de rezolvat asupra cărora liberalii și-au îndreptat atenția în județul Dâmbovița, Guran spune că va insista pe  problema  deszăpezirii: „Atrag atenția în mod oficial celor care se ocupă cu deszăpezirile drumurilor județene! Să-și facă treaba! Vom fi cu ochii pe ei și vom cere sancționarea lor în cazul în care se va întâmpla să vină zăpada și oamenii să rămână blocați în drum!”

De exemplu, drumul care duce spre Peștera este în atenția PNL și se dorește să se poată circula în siguranță pe acest traseu și în sezonul rece, dezvoltarea turistică fiind și ea printre planurile PNL.

Despre candidata PSD la prezidențiale, Guran spune că  se bucură că oameni ca Viorica Dăncilă nu mai pot fi prim-ministru sau președinte al României, dar că limba română va suferi în continuare în interiorul PSD.

Nu a rămas neatins nici subiectul deficitului bugetar.

Astfel, după cum au afirmat liberalii, veniturile bugetare se ajustează din 18, 3 miliarde de lei, adică 6,7 miliarde de lei – venituri fiscale, 2,9 miliarde de lei – contribuție asigurări sociale, 0,9 miliarde de lei  – venituri nefiscale și 7,8 miliarde de lei – fonduri europene. Liberalii susțin că vechiul guvern, pentru a scăpa de deficitul bugetar de peste 3%, a trecut fonduri  europene de aproximativ 8 miliarde de lei. Astfel, acești 7,8 miliarde nu au venit, nu s-au decontat nicăieri, nu s-au făcut proiectele.

Se vor rezolva aceste probleme, crede președintele PNL Dâmbovița care susține că în viitor poate fi vorba și de niște împrumuturi pentru a ajunge la echilibrare, dar că mai întâi trebuie să se termine cu minciuna.

Cât despre știrile apărute în presă cum că învățământul va avea mai puțini bani la buget, Guran a declarat că nu este vorba despre așa ceva, ci despre un program inițiat de către Ecaterina Andronescu, program care nu s-a finalizat, iar pentru că banii nu au fost cheltuiți se va face rectificarea negativă.

La finalul conferinței de presă, Virgil Guran a declarat și faptul că după revenirea lui Sorin Ion la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița a fost ales și un inspector adjunct. Este vorba despre Cătălina Homeghiu, unul dintre cei mai iubiți profesori de geogrfaie din județ. Printre reușitele cadrului didactic se numără conceperea unor manuale de geografie de succes, implicarea în proiecte internaționale și rezultatele deosebite ale multor elevi din Dâmbovița la olimpiadele naționale de geografie.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top