fbpx

Platformă de știri și opinii

Finanțare europeană pentru transportul public din Târgoviște

in Actualitate/Administrație by
Banner

Finanțarea europeană pentru proiectul de modernizare a sistemului de transport public din municipiul Târgoviște a intrat în etapa finală!

Astfel, la finalul săptămânii trecute, a fost parcursă cu succes și etapa vizitei în teren (vizita realizată de către reprezentanții ADR Sud Muntenia) și s-a trecut la faza de precontractare, ultima înaintea semnării efective a documentului de finanțare.

Reamintim că administrația locală târgovișteană a finalizat licitația de achiziție a celor 28 de autobuze, reprezentând prima etapă a procesului de modernizare a transportului public local din orașul nostru.

Astfel, modelul Mercedes-Benz Citaro Hybrid, votat autobuzul anului 2019, reprezintă noul vehicul care, începând de anul viitor, va oferi târgoviștenilor condiții excelente de transport.

Semnarea efectivă a contractului de furnizare dintre Primăria Târgoviște și Mercedes – Benz România se va realiza imediat după semnarea contractului de finanțare în cadrul proiectului “Îmbunătățirea transportului public urban prin achiziționarea de vehicule ecologice, construirea infrastructurii necesare transportului, modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transport public în Municipiul Târgoviște”.

Menționez că proiectul, care este finanțat din fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, are o valoare de peste 25 de milioane de euro și are în vedere modernizarea fundamentală a transportului public în comun târgoviștean, nu numai prin achiziționarea de vehicule ecologice, dar și prin construirea infrastructurii necesare, modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transportul public în municipiul Târgoviște.

Astfel, vor fi achiziționate autobuzele amintite, vor fi realizate 28 de stații de călători de traseu, 3 stații de capăt de traseu, un depou pe strada Calea Ialomiței și vor fi reabilitate străzi în lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Bătrân si Regele Carol, strazile Lt. Stancu Ion, Gării, precum și pasajul peste calea ferată pe DN 72).

Toate stațiile și mijloacele de transport vor fi monitorizate video, vor avea sisteme de informare pe bază de panouri în tehnologie LED, va fi implementat în plus și un sistem de management flota, cu aplicații multiple.

Cele 3 stații de capăt de traseu vor fi prevazute cu sală de așteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o cameră mama și copilul, sistem de ticketing, cel putin 30 de locuri de parcare, inclusiv pentru taxi și persoane cu dizabilități.

În afara confortului deosebit pe care noul sistem de transport public local îl va oferi târgoviștenilor, costurile de operare vor scădea la 1/3 din cele actuale, iar emisiile de dioxid de carbon vor fi drastic reduse.

Aceste avantaje vor determina posibilitatea acordării unor gratuități la transportul în comun cât mai multor categorii de oameni, dar și un tarif foarte rezonabil pentru acest serviciu.

Semnarea efectivă a contractului de finanțare se va realiza până la sfârșitul acestui an, iar primul lot de autobuze va intra în dotarea administrației locale targoviștene în primăvara anului viitor.

Sursa: Daniel Cristian Stan, Primarul Municipiului Târgoviște 

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top