fbpx

Platformă de știri și opinii

O tânără din Moreni a câștigat trofeul Festivalului “Ileana Sărăroiu”

in Cultură by
Banner

La finalul săptămânii trecute, la Târgoviște, a fost omagiată cariera îndrăgitei interprete de muzică populară, Ileana Sărăroiu în cadrul celei de-a VII-a ediții a festivalului ce-i poartă numele. Evenimentul și-a propus ca și anul acesta să descopere tinere talente cu vârsta cuprinsă între 15 şi 30 de ani, iubitoare de folclor şi dornice de a se afirma în peisajul muzicii populare româneşti.

La această ediție, s-au înscris 53 de tineri care provin din toate zonele etnofolclorice ale țării. Preselecția s-a desfășurat, în data de 22 noiembrie, la sediul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, iar festivalul propriu-zis a avut loc la Casa Tineretului din Târgoviște (Clubul Studenților), în perioada 23 -24 noiembrie.

Prima seară de festival a fost rezervată concursului, urmat apoi de momente artistice susținute de Ansamblul folcloric „Flori Dâmbovițene” (coordonat de prof. dr. Maria Tufeanu), Gabriel Dumitru și îndrăgita interpretă a muzicii populare, Steliana Sima.

În seara de gală, pe data de 24 noiembrie 2019, cei prezenți s-au bucurat nu doar de premierea câștigătorilor ci și de momentele muzicale oferite de Constantin Enceanu și Taraful Valentin Albeșteanu, alături de artista Miruna Ionescu.

Acompaniamentul a fost asigurat de Orchestra Populară „Chindia” a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, dirijată de Ionuț Dumitrescu.

Trofeul festivalului a fost câștigat de o interpretă în vârstă de 17 ani, Maria Magdalena Banu din orașul dâmbovițean Moreni, elevă a Liceului de Arte „Bălașa Doamna”Prezent, la gala laureaților, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a felicitat participanții și organizatorii pentru un eveniment de succes, în cadrul căruia și-au făcut apariția pe scenă tineri interpreți, iubitori de tradiții și muzică autentică românească.

”Vă mulțumesc că, pe lângă preocupările dumneavoastră obișnuite de zi cu zi, ați ales să pășiți și pe acest drum, al muzicii tradiționale românești. Cred că este o alegere care nu doar că ne aduce nouă bucurie, celor care avem ocazia să vă ascultăm, ci este și o alegere care duce mai departe talentul și valorile pe care acest popor le are. Mereu am crezut în potențialul tinerilor, la fel cum cred acum și în talentul dumneavoastră. În numele Consiliului Județean Dâmbovița, care a sprijinit și a fost mereu alături de tineri ca dumneavoastră și care va continua să o facă și de acum înainte, vă mulțumesc și vă felicit!”

Sursa: CJD

Banner

Ultimele stiri din Cultură

Go to Top