Târgoviște: Parcul Mitropoliei intră în reabilitare

in Actualitate/Administrație by
Banner

După debutul lucrărilor la Piața Tricolorului și la Cinematograful „Independența”, o altă investiție importantă din zona centrală a municipiului nostru, a intrat în linie dreaptă.

Astfel, a fost semnat contractul de execuție de lucrări pentru proiectul “Reabilitare și modernizare Parcul Mitropoliei, Municipiul Târgoviște”.

În linii mari, investiția presupune restaurarea ruinelor existente, punerea în valoare și protejarea acestora, refacerea turnului principal de acces în incinta, refacerea zidurilor vechiului paraclis al Mitropoliei, marcarea în teren a fântânii vechii Mitropolii sau amenajarea aleilor de acces.

Totodată, se va proceda la desfacerea integrală a pavimentului existent şi la realizarea unui pavaj nou, diferenţiat, în funcţie de specificul suprafeţei destinate circulaţiei pietonale:

– zona alei pietonale, promenadă;

– zona loc de joacă pentru copii si paviment fără rosturi (zona pentru role, skateboard);

– construirea acceselor în parc de tip plan înclinat (rampă), fără trepte sau borduri în vederea asigurării unui acces facil persoanelor cu dizabilităţi, bicicliştilor, cărucioarelor pentru copii, etc;

În același timp, se vor extinde și înfrumuseța zonele verzi, urmând a se planta vegetaţie înaltă (8-10m – aliniament cu platani), vegetaţie medie (4-6m – plantaţie de magnolii) sau vegetaţie joasă (– gazon şi amenajări florale), în total urmând a fi plantați peste 400 de arbori și arbuști.

În plus, vor fi reconstruite fântânile arteziene, vor fi modernizate toate rețelele edilitare și se va asigura dotarea cu mobilier urban modern şi de bună calitate (băncuţe, coşuri de gunoi, rastel pentru biciclete, figurine urbane etc.) care să satisfacă condiţiile de confort, durabilitate și estetică.

Sursa: Cristian Daniel Stan, Primarul Municipiului Târgoviște

Banner