fbpx

Platformă de știri și opinii

Târgoviște: au fost finalizate lucrările de modernizare de la Grădinița nr. 15

in Actualitate/Administrație by
Banner

“Cu 2 luni în avans față de termenul prevăzut în contract, proiectul “Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale prin reabilitarea, modernizarea şi echiparea Grădiniţei cu Program Prelungit Nr.15 din Târgovişte, jud. Dâmboviţa”, a ajuns la final.

Primul din cele 11 pe care le avem în derulare și care vizează modernizarea și reabilitarea unităților de învățământ din orașul nostru.”, a declarat Daniel Cristian Stan, Primarul municipiului Târgoviște.

Investiția, prin care se asigură celor aproximativ 260 de copii înscriși la această unitate de învățământ prescolar condiții excelente, a presupus:

– Izolarea termică integrală a imobilului și înlocuirea tâmplăriei existente:

– Reabilitarea acoperișului, montarea unui sistem nou de captare și scurgere a apelor pluviale (jgheaburi și burlane) și a sistemului parazăpadă pe toate apele învelitoarei;

–Înlocuirea pardoselilor existente cu plăci ceramice antiderapante și parchet stratificat de trafic intens (în sălile de clasă). Placarea zonei de subsol cu plăci ceramice antiderapante;

– Placarea platformelor exterioare cu plăci ceramice antiderapante de exterior;

– Montarea scării exterioare de evacuare și închiderea golurilor aflate la o distanță mai mică de 3 m de aceasta cu zidărie din cărămidă de sticlă.

– Înființarea unui grup sanitar pentru persoane cu dizabilități.

– Executarea de platforme din beton cu rampă pentru persoane cu dizabilități la cele două accese principale în clădire – acces în grădiniță și acces în creșă.

– Modernizarea instalației de încălzire;

– Înlocuirea corpurilor de iluminat cu unele LED;

– Montarea unui sistem cu panouri fotovoltaice în vederea utilizării resurselor regenerabile;

– Modernizarea instalației de apă caldă prin montarea de panouri solare;

– Montarea de sisteme de supraveghere;

– Asigurarea dotărilor necesare unei instituții de învățământ preșcolar;

Valoarea contractului a fost de 3.594.914,93 lei, iar finanțarea lucrarilor a fost asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

În perioada imediat următoare, va fi finalizat și proiectul „Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale prin reabilitarea, modernizarea şi echiparea Grădiniţei cu Program Prelungit Nr.13″, mai spune edilul.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top