fbpx

Platformă de știri și opinii

Chindia e gata să încurce campioana: “Le facem o surpriză”

in Sport by
Banner

Oficialii Chindiei au prefațat confruntarea cu CFR Cluj, din etapa a XVII-a a Ligii I (vineri, ora 20.30, în deplasare) printr-o conferință de presă la care au participat antrenorul principal, Viorel Moldovan, și doi dintre jucători, Vadim Rață și Andrei Dumiter. Roș-albaștrii vor să obțină punct sau puncte pe terenul unde campioana se pregătește să dea piept cu Lazio, în Europa League.

Sinteza declarațiilor: 

Viorel Moldovan: Avem la dispoziție tot lotul, mai puțin Mihai Voduț. Ne așteaptă un joc foarte dificil, împotriva campioanei României, cu un parcurs excepțional în Europa League. Îi felicit pe cei de la CFR, ne-am pregătit ca atare pentru a obține punct sau puncte, chiar dacă întâlnim o echipă de mare valoare. Sunt convins că vor alinia cel mai bun unsprezece, în perspectiva meciului cu Lazio. Este o mândrie să joci împotriva unor adversari precum CFR. Mergem să jucăm un fotbal de calitate și să obținem ceva de la acest joc.

L-am urmărit pe Vadim (n.r Rață), m-am bucurat enorm de mult pentru reușita lui. În primul rand m-am bucurat mult că a jucat. Acum mai puțin de un an de zile era în probe la Astra, de fapt trimis la echipa a doua a Astrei. L-am chemat să susțină un test la noi. Mi-au plăcut spiritul și caracterul lui. Am reușit să dăm unei echipe naționale un internațional. Îl avem și pe Marian Aioani la tineret, sperăm să dăm mai mulți, de acum încolo.

Ați auzit de dacii liberi? Au fost niște triburi care făceau parte din dacii liberi: geți, dacii mari, costoboci și carpi. Bine, geții erau cam în sudul României, în Muntenia, un pic sub controlul Imperiului Roman. Dacii mari erau în Zarant, Satu Mare, Crișana, carpii în Estul Carpaților și costobocii din nordul Carpaților. Eu vin din nord, deci sunt costoboc. Costobocii erau cei mai de temut, erau spaima Împăratului Marcus Aurelius. La noi în Ardeal există o vorbă: “puneți șeile pe cai, să cântăm în vechiul grai, țura-țura și no, hai”. Să ajungi selecționer la națională e ca și cum te-ai duce la luptă. Mi-aș îmbrățișa soția și copii și aș pleca. O să vină și momentul acesta. Sunt convins că voi face o treabă bună. Deocamdată sunt la Chindia și am demonstrat că propunem un fotbal de calitate. Am nevoie de o echipă nervoasă, în sensul bun al cuvântului. Să ardă flacăra, să mergem înainte.

Vadim Rață: Întâlnim o echipă cu un lot bun, cu jucători care știu să valorifice greșelile adversarilor. Mergem la Cluj să le facem o surpriză. Avem nevoie de puncte. Au mai rămas puține meciuri până se termină prima fază a campionatului. Nu mi-a fost frică de Franța, de ce să îmi fie de CFR? Sunt tot oameni. Ne propunem să facem un joc bun. Pe Stade de France nici nu am realizat cum am dat golul, în primă fază. Eram copleșit de emoții. A fost momentul vieții mele, de când m-am apucat de fotbal. La Târgoviște am primit o șansă, m-a ajutat mult să progresez.

Andrei Dumiter: Suntem încrezători după ultimele două jocuri, cu U Craiova și cu FCSB, echipe apropiate ca valoare cu CFR.  Ne jucăm șansa noastră. Nu este despre ei și ce fac ei, ci de jocul nostru. Dacă avem atitudine și ne facem jocul, sunt convins că putem scoate un rezultat bun.

Chindia va avea cel puțin 20 de suporteri la meciul cu CFR, de vineri seară. Fanii vor parcurge aproximativ 900 km dus-întors pentru a fi alături de favoriți.

Banner

Ultimele stiri din Sport

Go to Top