Black Friday electoral! (pamflet)

in Opinii by
Banner

Ca o coincidență sau nu, astăzi, 15.11.2019 au fost lansate cele două campanii, una comercială și una electorală! Cum ambele campanii se adresează aceluiași public, iată ce poate naște în realul/imaginarul bietului cumpărtor/alegător din suprapunerea celor două promoții.

 La modul cel mai agresiv, vizual, fonic sau informatic, pe toate canalele de comunicare media, ni se anunță startul unor uluitoare, nemaiîntâlnite și de nerefuzat oferte. Astăzi cei doi candidați ne oferă tot ce au ei mai bun, iar alegătorul aleargă cu coșul de cumpărături să prindă cât mai multe promoții la sinceritate, seriozitate, perseverență, tenacitate, empatie și toate calitățile cu care au fost înzestrați Ileana Cosânzeana și Făt-Frumos. Astăzi, toate aceste calități sunt de vânzare la prețuri reduse, însă, ca o adevărată fatalitate, când în sfârșit te-ai hotărât să cumperi puțin din toate, afli că, rând pe rând, pentru fiecare din ele stocul este epuizat!

Furios, strângând din dinți, te îndrepți către cei doi candidați, ultimii rămași în galantare, îi studiezi, dar nu prea mult că poți avea surprize ca și aici să se epuizeze stocul, și când te hotărăști asupra unuia, ești înștiințat sec că este ultimul produs, că a fost expus și resigilat, că se vinde așa cum este, fără drept de retur, dar ai posibilitatea să-l achiți în 60 de rate lunare, căci atât înseamnă cinci ani de mandat!

Iar te enervezi, iar ești sictirit de practicile astea de campanie agresivă și înșelătoare, cu amărăciune, îți spui că data viitoare sigur vor fi mai multe produse dintre care să poți alege și când te cuprinde deznădejdea îți aduci aminte că la vară va fi o nouă campanie, Black Friday de vară, (că la noi merge), cu produse locale, indigene, d-ale noastre, autohtone și atunci vei avea de unde alege, vei avea de unde să îți umpli coșul.

Sau nu ……. ?

Doamne ferește!

Cumpărătorul turmentat

Banner