fbpx

Platformă de știri și opinii

Festivaluri ale toamnei și folclorului în județul Dâmbovița

in Cultură by
Banner

Județul nostru a sărbătorit vineri, 8 noiembrie 2019, folclorul românesc, prin festivalurile de muzică populară organizate în două localități dâmbovițene.

Căminul cultural din satul Dragodănești a fost gazda unui eveniment devenit deja tradiție – Festivalul Folcloric „Rodica Bujor”, dedicat apreciatei interprete de muzică populară Rodica Bujor, originară din județul Dâmbovița.

Organizat de Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură, în parteneriat cu Primăria comunei Cândești, spectacolul, care se află la cea de-a patra ediție desfășurată în comuna Cândești, a reunit pe scenă artiști de renume, cum ar fi: Crenguța Constantinescu, Georgiana Oprea, Mariana Ionescu Căpitănescu, Gabriel Dumitru și solistele Orchestrei Populare Chindia, dirijată de Ionuț Dumitrescu, care a asigurat acompaniamentul pe întreaga durată a festivalului.

Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a transmis urările sale de bine tuturor dâmbovițenilor care și-au  aniversat onomastica  și i-a asigurat pe cei prezenți că instituția pe care o reprezintă va sprijini în continuare organizarea de evenimente muzicale, care să reunească renumiți artiști români și să păstreze vie amintirea unor mari nume ale scenei muzicale dâmbovițene și naționale.

De asemenea, în comuna Aninoasa, a avut loc spectacolul extraordinar „Comori de cântec muntenesc”, inclus în programul celei de-a XVII-a ediții a „Zilelor Culturii”, desfășurată în perioada 6 – 8 noiembrie 2019.

În cadrul spectacolului, au evoluat îndrăgiți interpreți de muzică populară și nu numai, precum: Simona Dinescu, Nicoleta Vasile, Ileana Pavelescu, Gheorghe Ciucioiu, tenorul Florin Georgescu, Vlad Miriță și Mirabela Grigorescu. Pe scena Centrului Cultural Aninoasa, spre încântarea tuturor spectatorilor, a evoluat și ansamblul folcloric „Vestitorii Aninoasei”.

Adresându-se celor prezenți, președintele Alexandru Oprea a spus: Mă bucur că sunt alături de dumneavoastră în această seară. Celor care sunteți sărbătoriți astăzi vă doresc să vă bucurați de viață, de cei dragi dumneavoastră. (…) Mă bucur că aici, la Aninoasa, este o oază de cultură și se pare că exemplul dumneavoastră este urmat și de alți primari dâmbovițeni, ceea ce îmi reconfirmă faptul că avem foarte multe lucruri de oferit în județul Dâmbovița, inclusiv din punct de vedere cultural-artistic. Vă felicit că ați ajuns la cea de-a 17-a ediție și sper să continuați mult timp de acum înainte! Mult succes!

De momentele artistice s-au bucurat, alături de publicul numeros, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița – reprezentată de președintele Alexandru Oprea și vicepreședintele Luciana Cristea-, inspectorul școlar general Cristina Stroe, parlamentarii dâmbovițeni Carmen Holban și Corneliu Ștefan, primarul comunei Cândești, Georgeta Popa, primarul comunei Aninoasa, Constantin Maricescu, dar și reprezentanți ai autorităților locale din cele două comune.

Sursa: CJD

Banner

Ultimele stiri din Cultură

Go to Top