fbpx

Platformă de știri și opinii

Festivalul “Moțăianca”, o nouă ediție de succes

in Actualitate/Cultură by
Banner

În zilele de 8, 9 și 10 noiembrie, în orașul-stațiune Pucioasa a avut loc cea de-a doua ediție a Festivalului de cântece și dansuri populare “Moțăianca”.

Evenimentul a fost organizat și de această dată de către Primăria Orașului Pucioasa, alături de Centrul Cultural European Pucioasa, iar cele trei zile au fost prilej de întâlnire și socializare pentru oamenii din întreg județul, dar și pentru turiștii sosiți aici pentru tratamente.

În afară de spectacole cu muzică și dansuri românești, festivalul a propus un bogat târg de toamnă în care s-au reunit producători și meșteri populari din toată România.

Sosiți de la Târgu Neamț, Sibiu, Brașov, Sinaia, Câmpina, Miercurea Ciuc, Drobeta Turnu-Severin, București, Târgoviște sau Bistrița Năsăud, comercianții au amenajat standuri cu produse tradiționale alimentare, bijuterii realizate manual, haine confecționate din blană naturală sau din piele, dulciuri, jucării și multe altele.

În prima zi a festivalului, de Sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril, pe scenă au urcat Grupul de Tradiții “Macoveiul”, de la Padina, din județul Buzău, Ansamblul Folcloric “Perinița” al Centrului Județean de Cultură Prahova, Orchestra Populară “Flacăra Prahovei” a Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești și Florin Vasilică alături de Grupul “Teleormanul”.

Sâmbătă, în ziua de 9 noiembrie, după ce și-au făcut cumpărăturile în târg, toți cei prezenți au putut urmări un spectacol folcloric în care au evoluat “Clubul Victorioșilor” din Târgoviște, Ansamblul Folcloric “Comorile Satului” de la Gura Ocniței, județul Dâmbovița, Grupul Vocal “Zestrea Satului” din Târgoviște, tânărul artist dâmbovițean, laureat al marilor festivaluri de folclor din țară, Florin Ștefan, iar la finalul serii, legendara solistă a folclorului românesc Ștefania Rareș.

Ultima zi a fost dedicată tuturor celor care au mai avut de făcut cumpărături din târgul de toamnă, iar preț de câteva ore a funcționat cu succes Radio Moțăianca, un program muzical cu șlagăre din folclor, dar și din muzica pop, disco sau rock.

Prezentatorii evenimentului au fost și de această dată Victor Mihalache și Roxana Clopotaru.

Festivalul “Moțăianca” poartă numele unui deal situat prin împrejurimile orașului Pucioasa și devine deja unul dintre evenimentele mult așteptate peste an în stațiune.

Organizatorii le mulțumesc tuturor celor care au ales să participe anul acesta și îi asigură de o a III-a ediție la fel de bogată în momente de calitate.

De asemenea, vă invităm să urmăriți activitatea Centrului Cultural European Pucioasa, unde la inițiativa domnului director Dan Țopa sosesc artiști dintre cei mai renumiți, atât din domeniul muzical, cât și din lumea teatrului.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top