RECURS LA PREZENT. Şcoala vieţii, care are toţi băieţii

RECURS LA PREZENT. „Alt timp nu am!”(Seneca)

in Opinii by
Banner

Ghilotina maximei ce străbate veacurile poartă cu sine durerea autorului care, strigându-şi la rându-i neputinţa în glorioasa cetate eternă, Roma, aceasta fiind singura cetate eternă şi nu alta/altele cum se împăuna deunăzi un concitadin al nostru, transmite şi astăzi durere şi neputinţă, după 2000 de ani, celui ce, rupându-şi o clipă din risipirea timpului, îşi apleacă ochii minţii şi ai sufletului asupra culegerii de texte reunite sub acest titlu.

Şi dacă „Alt timp nu avem!”, de ce mai marii zilei, în mod constant, ne cer mereu timp?

TIMP să-şi pună în aplicare programul de guvernare, TIMP să putem vedea rezultatele măsurilor luate, TIMP să ne obişnuim cu binele ce ne-a fost făcut, fără să o cerem, TIMP pentru a putea vedea care este situaţia în care celălalt guvern a lăsat ţara, TIMP pentru a îndrepta greşelile celorlalţi, TIMP pentru a/nu învăţa din greşelile celorlalţi, TIMP (mult TIMP) pentru a cunoaşte/recunoaşte propriile greşeli, TIMP pentru „a trage de timp”!.

Vedeţi, fiecare strategie, fie ea naţională, regională sau locală, cere un timp al ei, un timp care este greu de cuprins în secunde pentru că diluţia lui tinde să se lungească la nesfârşit, ori una din puţinele certitudini ale acestei vieţi este tocmai curgerea irepetabilă a timpului şi limitele lui!

Iar dacă toate acestea sunt cunoscute, mă întreb de ce, în mod constant, întotdeauna, ni se cere timp?

Dragii noştri aleşi, nu ne mai cereţi timp, pentru că astăzi, mai mult ca oricând, nu mai suntem în postura de a fi îngăduitori. Astăzi, când informaţia circulă în timp real, astăzi când suntem părtaşi la toate durerile şi frământările globului indiferent de emisfere sau meridiane, astăzi când informaţia nu mai are nevoie de timp pentru a ajunge la noi, astăzi punem mare preţ pe acesta.

De aceea pe voi, mai marii zilei, vă conjur, deschideţi larg ochii, priviţi ce ne doare, ascultaţi nevoile noastre şi nu mai cereţi să am răbdare, nu mai cereţi TIMP pentru că „ALT TIMP NU AM !”

Banner