fbpx

Platformă de știri și opinii

Videoconferinta MAI

Prezidențiele 2019: Probleme cu “virușii”, la videoconferința Ministrului de Interne

in Actualitate/Administrație/Analize by
Banner

Au fost probleme la videoconferința noului ministru de interne, Marcel Vela, cu prefecții. Mai mulți reprezentanți ai Guvernului au lipsit, motivând absența prin faptul că sunt bolnavi. Există speculații cu privire la  o acțiune concertată a fostului Guvern, în legătură cu aceste absențe. Nu peste tot a fost la fel. În Dâmbovița nu au fost probleme.

Dialogul ministrului Marcel Vela cu reprezentantul Prefecturii Arad (un fost subprefect) este edificator pentru situația creată. Dialogul a avut loc la videoconferința din 7 noiembrie. Iată câteva fragmente:

Videoconferinta MAI
Marcel Vela (ministru de Interne) în dialog cu reprezentanții Prefecturilor.

Marcel VelaDoamna prefect Horgea este în concediu medical înțeleg, domnul subprefect Damian este în concediu medical înțeleg, suferă de o viroză și sunteți dumneavoastră fost prefect și șeful serviciului deconcentrate, domnul Valentin Pribag.

Valentin Pribag, şef serviciu la Prefectura AradÎn privința organizării alegerilor nu sunt probleme nici din partea Prefecturii, nici din partea celorlalți colegi. Singura problemă este că la nivelul conducerii instituției … decizia, semnătura….

Marcel VelaŞi în alte situații de urgență cine semnează acte?

Valentin Pribag: În momentul de față nu are cine!

Marcel Vela:Cum?

Valentin Pribag: În acest moment nu are cine!

Marcel VelaBine! Vreau să vă spun că am decis ca în Arad să înființăm un nou post vacant de subprefect. Să vă anunțați cei doi colegi că vom trimite medici de la Oradea să îi ajute, poate au primit medicamente greșite, să nu fie mai grav, deci MAI va fi mâine la Arad pentru a le acorda asistență medicală, astfel încât să revină cât mai repede la obligațiile pe care le au. Nu cred că au fost orientați doi viruși la Arad exact să aţâte și să cadă și prefectul și subprefectul.

Este dialogul avut de ministrul Vela cu reprezentanții Prefecturii Arad.

Potrivit informațiilor digi24.ro, liderii PSD fac presiuni asupra prefecților numiți de Guvernul Dăncilă să intre în concediu medical, pe de o parte pentru a face dificilă organizarea alegerilor, și pe de altă parte pentru a nu putea fi demiși din funcții.

Miercuri seară, premierul Ludovic Orban a convocat de urgenţă o şedinţă de Guvern pentru a discuta despre modul în care se va desfășura primul tur al prezidențialelor.

„Am văzut că se îmbolnăvesc prefecți, domnule ministru. E un virus, e o epidemie. S-a mai îmbolnăvit vreun prefect?”, a comentat Orban.

Foto – Antonel Jîjîie, prefect Dâmbovița

În Dâmbovița nu au fost probleme, prefectul Antonel JîJîie fiind prezent la videoconferință, acesta chiar intervenind cu o solicitare legată de corpul de experți din cadrul AEP, unul ce nu corespunde exigențelor profesionale normale, a spus prefectul județului Dâmbovița.

În județul Dâmbovița vor fi deschise 433 de secții de votare, la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie. Numărul  alegătorilor dâmbovițeni este de 425.942 din care cu carte de identitate 390.159. Numărul de buletine de vot transmise în județ este 470.511.

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top