(P)Profil de candidat: Theodor Paleologu, un președinte-educator!

in Politică by
Banner

Pentru că are, totuși, handicapul de a nu fi atât de ”celebru” precum politicienii care sunt clienți permanenți ai televiziunilor de partid sau ai… DNA (uneori simultan!), Theodor Paleologu merită cu prisosință efortul de a fi ascultat, urmărit cântărit prin prisma a ceea ce este și ce propune el pentru România.

Sloganul de campanie al d-lui Paleologu, Respect, Educație, Performanță, a reușit să prindă rădăcini în conștiința colectivă, dându-ne tuturor speranțe că un miracol se poate întâmpla și România ar putea avea o altă sortă decât cea care se prefigura.

Despre motivele pentru care un intelectual pur-sânge a decis să lase liniștea bibliotecilor, alegând zbuciumul de pe scena politică, singurul care poate vorbi este chiar Theodor Paleologu.

”Sunt Theodor Paleologu, profesor, antreprenor în domeniul educației și fondator al Casei Paleologu, o școală privată de studii umaniste. Am studiat filozofie și teorie politică la Paris și München, am predat în Franța, SUA și Germania. Am servit România ca ambasador, ca deputat, ca ministru al culturii și cultelor. Alături de sute de mii de români, am protestat în ultimii ani împotriva abuzurilor și incompetenței regimului actual.

Candidez cu convingerea că peste 5 ani voi trăi într-o Românie sigură, care își va apăra cetățenii, oriunde ar fi ei în lume; o Românie respectată atât în exterior — de către comunitatea internațională, cât și în interior — de către clasa politică.

Îmi propun să trăiesc peste 5 ani într-o Românie a concordiei și a compromisului constructiv; o Românie care să fi pornit în sfârșit transformarea reală a educației — o Românie cu care să ne mândrim și din care să nu mai vrem să plecăm.

În fine, îmi propun ca peste 5 ani să trăiesc într-o Românie meritocratică, care să premieze și să promoveze munca cinstită, inițiativa și modelele pozitive. O Românie funcțională, performantă, în pas cu vremurile și chiar un exemplu pentru alte țări din UE.

La 30 de ani de la căderea odiosului regim ceaușist, candidez la cea mai înaltă funcție în Stat cu convingerea că românii merită în sfîrșit un Președinte-diplomat; un Președinte-educator; un Președinte-independent, fără contracte cu Statul și liber din punct de vedere financiar.

Vă mulțumesc pentru încredere!”

Acesta este mesajul lui Theodor Paleologu, adresat celor care, pe 10 noiembrie, cu gândul la viitorul lor și al copiilor lor, vor merge la vot.

Este ceasul al XII-lea. Avem nevoie de o schimbare reală. Avem nevoie de un președinte adevărat. După președintele-despot luminat, președintele-jucător și președintele-excursionist, România merită un președinte-educator. Pentru că numai respectul, educația și performanța pot salva România !

_____________________

Material realizat la comanda Partidului Mişcarea Populară, CMF 31190006

Banner