fbpx

Platformă de știri și opinii

Cezar Preda (PNL): Prioritatea zero a Guvernului este de a corecta drumul european al României!

in Actualitate/Politică by
Banner

Guvernul PNL trebuie să-și asume fără echivoc angajamentul de a corecta drumul european al României în ceea ce privește statul de drept şi justiția, consideră deputatul liberal Cezar Preda.

Într-un comunicat remis presei, Cezar Preda subliniază necesitatea eliminării MCV pentru România, dar și restaurarea încrederii partenerilor externi în instituțiile democratice și în traiectul european ale României.

”Modelul economic şi modul în care se repartizează judicios atât investițiile cât şi cheltuielile sunt deja grevate de un deficit greu de ţinut în frâu, de un proiect de buget pentru 2020 grevat de foarte multe împrumuturi. Cred şi susţin că priorităţile guvernului PNL trebuie să rămână acestea, de a face toate demersurile pentru ridicarea mecanismului de cooperare şi verificare (MCV).

Cred cu tărie că trebuie să îi convingem pe partenerii europeni şi pe partenerii strategici că hotărârea noastră de a merge mai departe pe calea europeană, de a consolida statul de drept, este fără echivoc,” afirmă Cezar Preda.

Deputatul liberal amintește și că PNL are o responsabilitate enormă pentru viitorul României, fiind partidul care și-a asumat guvernarea într-o perioadă extrem de tulbure.

Chiar dacă entuziasmul e mare și dorința de schimbare și mai mare, avertizează Cezar Preda, guvernul PNL trebuie să se concentreze pe temele cu adevărat capitale, altminteri riscând să eșueze din pricina bătăliilor purtate pe prea multe fronturi concomitent.

”PNL, prin Guvernul pe care l-a dat României, trebuie să asigure instaurarea statului de drept în ţara noastră, o dată pentru totdeauna.

Încercarea de a fixa prea multe priorităţi este sortită eșecului, dacă România nu devine, în cel mai scurt timp, un stat cu adevărat european”, punctează fruntașul liberal.

Distribuie pe
Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top