fbpx

Platformă de știri și opinii

IPJ Dâmbovița: Atenție la carosabilul ud!

in Actualitate by
Banner

Pentru călătorii în siguranță, polițiștii de la rutieră le recomandă celor care se deplasează cu autoturismul să conducă prudent să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic și să ia în calcul faptul că spațiul de frânare crește substanțial pe un carosabil ud.

Înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că parbrizul, geamurile laterale şi luneta vă asigură o vizibilitate foarte bună. Trebuie să beneficiați și de o bună funcţionare a ştergătoarele şi a instalaţiei de climatizare şi dezaburire.

Nu frânaţi brusc. Păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, astfel încât să puteţi opri în siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte sau opreşte brusc.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile!

Pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

Fiţi atenţi în permanenţă la poliţiştii din stradă şi urmaţi-le semnalele și recomandările.

Sursa: IPJ Dâmbovița

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top