fbpx

Platformă de știri și opinii

(P) Theodor PALEOLOGU, Președintele care va reda prestigiul României

in Actualitate/Politică by
Banner

Candidatura lui Theodor Paleologu pentru funcția de Președinte reprezintă cea mai buna șansă a României de a ieși din zodia scandalului politic permanent, a statului pe loc când toate celelalte țări se mișcă și a instalării valorilor adevărate (respectul, educația, performanța) în centrul proiectului național comun.

Candidatul susținut de PMP este alternativa naturală și firească la pasivitatea manifestată de Președintele în funcție și varianta mai bună, din toate punctele de vedere, dacă ne referim la sărăcia ideilor celorlați candidați.

Românii au ocazia de a transforma principiul atât de des enunțat al meritocrației în realitate alegând în fruntea statului un absolvent de Sorbona, care a trecut și pe la Harvard. A venit vremea ca țara sa fie condusă de un intelectual veritabil.

Theodor Paleologu va lupta pentru o Romanie respectată!

Vacarmul permanent, calculul politic personal pus înaintea binelui comun, instituțiile șubrezite în vederea jefuirii avuției naționale, egoismul feroce și lipsa unui proiect de țară au facut ca România să-și piardă prestigiul internațonal și să-i fie afectat respectul de sine.

Odată cu acest proces dureros, peste cinci milioane de români au părăsit granițele țării în căutarea unei vieți mai bune și a unei civilizații aparent pierdute.

Candidatura lui Theodor Paleologu, fost ministru, deputat, de două ori ambasador, vine ca un răspuns la așteptarea celor care s-au săturat și vor ca lucrurile să se schimbe. Candidatul PMP nu-și propune să conducă țara cu o mâna de fier, ci să fie mereu activ în viața cetății și să-i conducă pe români prin puterea exemplului.

Vorbim de un uriaș exercțiu de pedagogie de care o națiune ce își pierde reperele are mare nevoie.

Virtutea pe care o propune este consensul, unirea sub aceleași culori întru atingerea obiectivelor naționale. Este usor de înțeles că împreună românii pot face mai multe decât aflându-se perpetuu într-o stare de discordie.

De aceea, mandatul de Președinte al lui Theodor Paleologu va fi marcat de un proces de reîmpacare națională, de a (re) învața împreună ce este Respectul – față de celălalt (civilizația), față de lege (statul de drept – rule of law), față de țară și istorie (patriotismul), față de valori (meritocrația), față de celelalte țări (prestigiul național).

Totul începe și se termină cu Educația!

Aristotel susținea că rădacinile educației sunt amare, dar fructele sunt foarte dulci. România Educată nu are cum să fie un document programatic fără substanță și scris fără har, așa cum ne propune Președintele actual, ci un proces continuu de inzestrare a tinerelor generații cu informații, valori morale și înțelegerea libertății de a putea gândi cu mintea lor.

După 50 de ani de comunism și 30 de ani de tranziție în care acumularea de averi sau supraviețuirea au fost coordonatele vieții indivizilor în cadrul societății, a venit momentul Educației adevărate care propune repere morale și îi învață pe cetățeni nu numai să se descurce, dar și ce este binele și răul.

Educația nu poate avea ca scop doar instruirea omului, ci și setarea unor valori după care să-și ghideze viața.

Theodor Paleologu este singurul candidat înscris în competiția electorală pentru funcția de Președinte al României care își asumă nemijlocit nevoia aplicării Pactului pentru Educație inițiat de Președintele Traian Băsescu și semnat de toate forțele politice care presupune alocarea a 6% din PIB pentru Educație și a 1% din PIB pentru cercetare.

Punerea în aplicare a acestui acord politic ar împinge România spre reducerea declajelor față de țările dezvoltate economic din Occident și ar putea contribui activ la reîntoarcerea în țară a unei bune părți a Diasporei construite în ultimii 15 ani.

Încurajarea performanței este cheia succesului!

Performanța în functii de reprezentare precum cea de Președinte nu este deloc greu de măsurat – dacă oamenii trăiesc mai bine, dacă există concordie la nivelul societății, dacă instituțiile sunt puternice, dacă țara este respectată în plan extern, se numește că ai avut performanță.

Dacă singura laudă a președintelui în funcție și a actualei puteri este că lucrurile au rămas la fel sau au degenerat puțin, această stare de fapt seamănă mai mult a mediocritate. Și adevărul este că, în ultimii cinci ani, a fost exersată strategia statului pe loc cu frâna de mână mereu trasă.

Prin comparație, Theodor Paleologu propune o prezență activa în viața societății. În tot ceea ce și-a propus, a dovedit că este capabil de performanță – este un scriitor de succes, a fost unul dintre cei mai buni miniștri ai Culturii, unul dintre cei mai capabili tineri ambasadori numiți in epoca post-Iliescu și s-a dovedit a fi un antreprenor de succes pe zona culturii.

Rezonează la nivel intim cu tot ce înseamnă performața la nivelul societății românești și dorește să promoveze o cultură a meritocrației.

Candidatul PMP, poziția a doua pe buletinele de vot la alegerile din 10 noiembrie, nu dorește să fie votat pentru că ar fi răul mai mic, ci pentru că este singurul care încurajează performanța.

_____________________

Material realizat la comanda Partidului Mişcarea Populară, CMF 31190006

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top