fbpx

Platformă de știri și opinii

Curtea Secției de Recuperare Neuromotorie Copii Gura Ocniței, în plină reamenajare

in Actualitate/Administrație by
Banner

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, însoțit de vicepreședintele Alin Manole, a efectuat joi, 24 octombrie 2019, o vizită de lucru la Secția de Recuperare Neuromotorie Copii din comuna Gura Ocniței.

În prezent, aici se efectuează lucrări de amenajare a căilor de acces, alei pietonale și spații de parcare în curtea acestei unități spitalicești.

De asemenea, se înlocuiesc bordurile și se așterne covor asfaltic în vederea facilitării deplasării atât a pacienților internați (copii) în Secția de Recuperare Neuromotorie Gura Ocniței, cât și a autovehiculelor, precum și amenajarea unui spațiu de joacă.

Cu acest prilej, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a vizitat incinta centrului, pentru care se intenționează realizarea unul proiect mai amplu de modernizare.

Secția de Recuperare Neuromotorie Gura Ocniței are un număr de 200 de paturi, iar pacienții beneficiază, în cadrul unității de recuperare, de specializările: hidrokinetoterapie în bazine treflo din fibră de sticlă, termoterapie, kinetoterapie și reeducare motorie în cele 5 săli de kinetoterapie, ergoterapie, psihoterapie, activități recreative.

În cadrul centrului sunt tratați copii cu afecțiuni neuromotorii și motorii, ce provin din aproape toată țara. Centrul de la Gura Ocniței este unul dintre cele mai bune centre de recuperare neuromotorie pentru copii, la nivel național.

Sursa: Consiliul Județean Dâmbovița

Banner

Ultimele stiri din Actualitate

Go to Top