fbpx

Platformă de știri și opinii

Puterea exemplului sau exemplul puterii

RECURS LA PREZENT. România de mâine!

in Opinii by
Banner

Înnămoliţi în discuţii sterile, anoste sau dezbătând aprig un subiect a cărui importanţă suscită interesul cel mult a două bătrânele a căror surditate acută le face imune la imundităţile răspândite în spaţiul public, câţiva actori politici poartă o dezbatere „aprinsă”, care nu are capacitatea de a mă scoate din rutina cotidianului în care mă lasă abandonat, mimând un minim interes pentru tema abordată când, prin pulberea discuţiei, aud expresia „România de mâine se face azi!

În acel moment aştept ca discuţia să se aşeze pe acest enunţ şi toată tematica de dinainte să fie abandonată şi vorbitorii să treacă la „cestiuni serioase, arzătoare”, cum s-ar zice în stilul lui Caragiale.

Aşteptarea mea este din nou înşelată, discuţia se avântă din nou în mod vertiginos cu capul în gard, iar dezbaterea politică iar capătă încărcătura unui conflict spontan purtat într-o mahala a unor vremi trecute, cu actori ai prezentului!

Închid televizorul, sau aşa ar trebui să fac, dar cred că mai degrabă las flecăreala să continue fără să mai iau în seamă iureşul de cuvinte aruncate în moara timpului pierdut şi mă întorc la singurul enunţ inteligent ce a străbătut dezbaterea:

România de mâine se face azi !

Mare adevăr!

România de mâine, România copiilor noştri se face azi, de către noi !

Iar noi, azi, nu construim nimic, aruncăm decât ură, dezbinare, intransigenţă, neîncredere. Astăzi nu mai facem, azi desfacem, iar ce facem, facem strâmb, urât, fără viitor, facem câte o cârpeală să ameţim clipa, uitând că realizările lui astăzi le vom vedea mâine.

Suntem atât de orbiţi de gâlceava lui azi încât viitorul lui mâine nu mai are căutare, braţele noastre au rămas încleştate în gâtul adversarului şi nu mai au obişnuinţa îmbrăţişării fraterne.

Cum va arăta mâine dacă azi suntem în această altercaţie continuă?

Există un timp al dezbaterilor şi un timp al muncii, dar niciodată un timp al dezbaterilor continue, fără motiv sau cu teme insignifiante.

Nu mai muncim, doar ne urmărim până la exterminare adversarii, fie ei şi politici!

România de mâine nu poate fi construită de mancurţi, semidocţi, de indivizi care traducând „zoon politikon”, şi-au păstrat ferocitatea animalului de pradă, de indivizi care acţionează în politică doar sub deviza „ucide ca să nu fii ucis!” Aceasta nu e calea construcţiei ci este drumul înfundat al istoriei!

Trebuie să ne întoarcem la ţărână, la ogorul neamului nostru şi să aruncăm sămânţa în loc bun, nu printre pietre, nu printre mărăcini pentru că, în cel de-al doisprezecelea ceas, trebuie să înţelegem că România de mâine se face azi, se face, nu se desface! Se construieşte, nu se dărâmă, altfel vom culege roadele deşertăciunii, iar copiilor nu le vom lăsa o ţară, ci un pustiu al suspinelor !

Banner

Ultimele stiri din Opinii

Go to Top